POLÍTICA
14 juliol 2018 2.00 h

OPINIÓ

És moment d’anar junts

MARTA PASCAL DAVID BONVEHÍ, FERRAN BEL, MARIA SENSERRICH, LLUÍS FONT, MARC CASTELLS, MONTSE CANDINI, LLUÍS SOLER, VANESSA FARRÉ, DOLORS TELLA, XAVIER FONOLLOSA
Toca debatre i trobar acords. I veient-nos les cares, entenent-nos. I l’assemblea és el moment de fer-ho

Les idees no poden viure sense una organització que les ordeni, difongui i defensi. I els nostres anhels són més forts si van plegats. El Partit Demòcrata (PDeCAT) celebra els dies 20, 21 i 22 de juliol la seva assemblea nacional a Barcelona. Més de 1.900 delegats debatrem sobre el moment que viu el país a través de set documents que abasten des de la mirada europea que ens cal fins a l’organització territorial més adient passant per on creiem que ha d’estar el nostre país en el futur. El Partit Demòcrata és el nostre partit. I també el de milers de catalans que s’hi senten representats. El de milers d’associats que treballem des de fa dos anys en un projecte jove que ve de lluny i que té la il·lusió d’anar encara més lluny.

Viure, i encara més en aquest moment, vol dir prendre partit. Sense cap enfrontament. En positiu i sumant. Amb els nostres veïns, a les nostres escoles i associacions. La nostra societat, el nostre país. Des de Sant Joan Despí fins a la Sénia, des d’Aitona fins a Sabadell. Tots el catalans hem de poder perseguir el nostre somni. Aquest és el nostre ideari. Creiem en les persones i no ens importen els noms sinó cap a on volem anar, com a partit i com a ciutadans. Creiem en la igualtat d’oportunitats, com a partit i com a catalans.

El nostre repte és posar-nos al dia. Els darrers dos anys han estat molt intensos i plens de dates simbòliques, d’injustícies i també d’èxits de tots els catalans que també reivindiquem com a nostres. Estem orgullosos de liderar el govern d’aquest país i del testimoni valent i convençut del president Puigdemont i del seu govern, dels consellers a l’exili o ignominiosament empresonats. Els volem tots a casa. Siguem-ne dignes.

Som exigents i autocrítics. Toca debatre i trobar acords. I veient-nos les cares, entenent-nos. I l’assemblea és el moment de fer-ho. Som un partit viu, amb moltes opinions i bones idees, un equip que perseguim les mateixes metes. Tenim accents i maneres de fer diferents però això no ens frena, ens fa molt més forts.

Han estat dos anys intensos i durs, sí. Però hem assolit els nostres compromisos en matèria de transparència i de reconfiguració de la nostra oferta electoral. Estem oberts, com sempre, a sumar i explorar totes les fórmules possibles que ens ajudin a representar la majoria de catalans i catalanes. És temps de fer balanç i de prendre impuls. Tenim el millor equip i aspirem a sumar el màxim i a comptar amb tothom. És moment d’anar junts, pel Partit Demòcrata i per Catalunya.