La militància d'ICV valida la llibertat de vot a la consulta

Un 80 per cent dels 1.389 participants en un sondeig intern dóna per bona la posició de la direcció

14/10/14 02:00 BARCELONA - DAVID BRUGUÉ
Els coordinadors nacionals d'ICV, Joan Herrera i Dolors Camats, ahir durant la roda de premsa Foto: ACN.

La posició de la direcció d'ICV sobre la consulta ha rebut l'aval de la militància. Un 80,71% dels participants en un sondeig intern –1.121 sobre 1.389– dóna per bo que la resposta a la primera pregunta de la consulta sigui un sí i que per la segona s'opti per la llibertat de vot. Un 14,25% han votat negativament a la proposta de la direcció i s'ha registrat un 2,45% de vots blancs i un 2,02% de nuls.

La coordinadora nacional, Dolors Camats, es va mostrar ahir satisfeta perquè s'ha complert amb el compromís que es va prendre en la darrera assemblea del partit i la militància ha pogut decidir el sentit del vot d'ICV. En aquest sentit, va insistir que la postura de la formació és més heterogènia que la d'altres formacions, ja que acull persones de diferents sensibilitats, i per això s'ha optat per la llibertat de vot en la segona pregunta. Camats també va explicar que el partit, com a tal, no serà a l'acte que l'ANC i Òmnium faran aquest diumenge a la plaça Catalunya. Qui hi vagi serà a títol personal, però cap dels dos coordinadors nacionals en principi ho té previst, van reconèixer Camats i Joan Herrera.

A banda, ICV obrirà un procés intern de debat per definir un nou model d'estat i avui celebrarà un consell nacional. L'altre partit de la coalició, EUiA, també organitza una consulta interna perquè la militància decideixi si accepta demanar el Sí a la primera pregunta i la llibertat de vot en la segona. Els militants d'EUiA podran votar el divendres i dissabte vinents.

LES FRASES

Hem defensat el dret a decidir
des de la pluralitat, amb posicions diferents dins del partit, tal com ens hi vam comprometre
Qualsevol alternativa al 9-N ha de ser unitària i amb la mobilització. No serà un Ibarretxe 2
Dolors Camats
COORDINADORA NACIONAL D'ICV
Hem fet els deures des de la pluralitat. Sense consulta
no hi ha alternatives
ni solucions
Joan Herrera
COORDINADOR NACIONAL D'ICV
Ens hem pelat les celles en tot aquest procés, i aquest país es mereix una consulta digna.
Estem en la pròrroga de la pròrroga
Darrera actualització ( Dimarts, 14 d'octubre del 2014 02:00 )