14/11/17. Porrata, Ramir de. Nova estratègia per a l'independentisme

1) L'independentisme necessita un nou full de ruta, una nova estratègia. És necessari defensar-nos del 155 i alliberar els presos, però això no és una estratègia. Qualsevol estratègia ha d'anar encaminada a fer efectiva la República. Quina ha de ser aquesta estratègia? (FIL)

02:58 - 12 nov 2017
  1. Nuova conversazione
  2. In risposta a @ramirp

   2) Fem primer una mica de retrospectiva. Què ha passat les darreres setmanes? Hem declarat la independència, però per què no l'hem fet efectiva? En quin punt ens trobem?


  3. 3) El procés d'independ. ha estat un procés d'acumulació de forces, q podem representar (veure imatge) com empènyer una bola per un pendent cap amunt. Els indepes hem empès aquesta bola a mesura q hem anat guanyant força social, força política, força internacional i força legal


  4. 4) És indubtable que aquest procés ha estat un èxit: hem assolit una clara majoria independentista entre els ciutadans i hem internacionalitzat la nostra causa. Se'n parla a tot el món.


  5. 5) Aquest procés d'acumulació de forces va assolir el seu cim amb l'aprovació de la llei de transitorietat i la llei del referèndum (veure imatge). I contràriament al que brama l'unionisme, es va fer seguint el reglament i donant veu a tots els partits dins del Parlament.


  6. 6) A partir d'aleshores, l'independentisme va disparar el tret de sortida, l'inici de l'enfrontament obert amb l'Estat. Vam començar a empènyer la bola avall pel pendent, amb velocitat creixent, i superant tots els obstacles, com la violència de l'1-O. (veure imatge)

   4 risposte86 Retweet267 Mi piace
   Risposta

  7. 7) L'objectiu era assolir tanta embranzida q puguéssim passar per sobre del gran obstacle que representa l'Estat i tots els seus poders. Si agafàvem prou velocitat, prou força, tots pensàvem q podríem superar l'Estat, declarar la independència, i fer-la efectiva. (veure imatge)


  8. 8) Però hem de reconèixer que vam subestimar la capacitat repressiva i violenta de l'Estat. L'Estat, amb una fúria inusitada, va amenaçar reiteradament el President i els Consellers amb l'ús de la màxima repressió possible, incloent l'ús de la força.

   12 risposte106 Retweet299 Mi piace
   Risposta

  9. 9) Aquest va ser un obstacle inesperat, un obstacle pel que no estàvem preparats, i per tant, un obstacle difícil de superar amb les forces que havíem acumulat. (veure imatge)


  10. 10) El resultat és prou conegut: el President i els Consellers van preferir no fer efectiva la República per evitar un esclat de violència per part de l'Estat. Vam assolir una gran fita: la declaració d'independència. Però vam ajornar la seva posada en marxa, la seva execució.


  11. 11) En resum, com bé ha dit l'Antoni Castellà, l'estratègia de l'independentisme havia pressuposat un estat espanyol democràtic. Ara cal adoptar una nova estratègia, perquè ens enfrontem a una dictadura. Quina ha de ser aquesta estratègia?


  12. 12) La nova estratègia ha de tenir 3 eixos: - Acumular forces, tant a nivell intern com internacional - Afeblir l'Estat en cadascuna de les seves 4 crisis: democràtica, corrupció, deute, pensions - Preparar la ciutadania x prendre control del territori en el moment adient


  13. 13) Els 2 primers eixos els podem il.lustrar gràficament (veure imatge): - Acumular forces vol dir fer pujar el nostre poder (fletxa amunt) - Afeblir l'Estat vol dir fer baixar el seu poder (fletxa avall) Si guanyem força i alhora afeblim l'Estat,podrem fer efectiva la República.

   4 risposte110 Retweet291 Mi piace
   Risposta

  14. 14) Anem pel primer eix. Què vol dir acumular més forces? El 1er pas per acumular forces és guanyar el 21D de forma aclaparadora, en vots i escons. És indubtable que el 21D l'ha imposat Europa i en Rajoy s'ha vist obligat a acatar-ho. I Europa està expectant sobre el resultat.

   9 risposte222 Retweet445 Mi piace
   Risposta

  15. 15) Si el 21D l'independentisme guanya, el missatge a Europa és demolidor: seguiu tenint un problema. O medieu, o imposeu una negociació, o el problema es farà més gran i afectarà tota Europa. Per tant, és essencial que treballem amb totes les nostres energies per guanyar el 21D


  16. 16) Cal també acumular forces en altres àmbits. Un d'ells és el de guanyar més suports entre l'opinió publica internacional. Una via per fer això és mitjançant el President Puigdemont i els Consellers a l'exili, aixecant la veu en el cor d'Europa (Bèlgica).


  17. 17) Però una segona via són els ciutadans. Cal que enviem massivament correus a polítics estrangers explicant la situació. En aquest sentit, iniciatives com "Cartes per la República" @CartesxRep són una eina extraordinària.


  18. 18) Molts polítics europeus no han estat mai interpel.lats per catalans. I les nostres cartes poden fer una magnífica feina de conscienciació i de generació de complicitats. De fet, ja estem rebent respostes molt positives a aquestes cartes.


  19. 19) El Presid ha de pressionar a dalt, als mandataris europeus. I els ciutadans hem de pressionar x sota, als parlamentaris estrangers. Hem de fer una doble pinça sobre els polítics europeus, complementada amb la feina dels nostres eurodiputats (Tremosa, Terricabres, ...)


  20. 20) Un altre àmbit d'acumulació de forces és iniciar el procés constituent. Un cop haguem guanyat el 21D, cal posar-ho en marxa, i convertir-ho en una eina compartida amb la ciutadania, inclusiva, participativa, que faci veure a tothom que avancem en la creació de la República.


  21. 21) Una altra via d'acumular forces ha de ser la legal. Cal denunciar a tribunals esp i internac - la violència de l'Estat l'1-O - la il.legalitat del 155 - les irregularitats processals amb Jordis i Consellers - les violacions de drets (tancament webs, coacció a mitjans, ...)


  22. 22) El darrer àmbit d'acumulació d forces són les mobilitzacions i els CDR+bombers. Les mobilitzacions són essencials: no podem deixar sols els presos i exiliats. Som el seu únic suport. I els CDR+bombers tindran un paper fonamental quan arribi el moment, com explicaré després.


  23. 23) Per tant, el primer eix estratègic és acumular forces, augmentar el nostre poder. Passem ara al segon eix estratègic: afeblir l'Estat. L'Estat es troba immers en 4 crisis creixents (@jcanadellb): - Crisi democràtica - Crisi de corrupció - Crisi de pensions - Crisi de deute


  24. 24) La crisi democràtica és evident. Només cal llegir els mitjans de comunicació internac. Molts d'aquests mitjans parlen obertament de l'Estat Esp com poc democràtic, autoritari, violent, repressor, amb arrels feixistes, amb reminiscències franquistes, amb presos polítics, etc.


  25. 25) Assistim també, amb consternació, a actuacions violentes de neonazis i feixistes espanyolistes amb total impunitat. El feixisme ressorgeix a Espanya. I tot això és vist amb gran preocupació a Europa.


  26. 26) La crisi de corrupció està superant tots els límits. La llista de casos de corrupció del PP és inacabable, s'ha demostrat que en Rajoy va cobrar més de 300.000 € en negre, empresaris confessen que han pagat comissions al PP, etc.


  27. 27) Però el més important de tot, és que aquesta corrupció està també afectant la UE. Només cal llegir aquesta notícia:

  28. Corruption en Espagne : Bruxelles enquête sur de possibles détournements de fonds européens pour les campagnes électorales du parti de Rajoy (Antoine Gasquez 7 novembre 2017)

  29. 28) La tercera crisi és la crisi de les pensions. És una crisi esfereïdora El PP ha exhaurit completament el Fons de Reserva de les pensions, i està pagant les pensions emetent més deute.


  30. 29) Això és dramàtic: fins ara, les pensions les pagaven els treballadors actuals. Ara, les pensions les paguen també els treballadors futurs. Això obligarà a l'Estat a retallar pensions Si no ho fa, crearà una pilota de deute, contribuint a la 4ª crisi, la crisi del deute.


  31. 30) L'Estat espanyol té un deute que supera el 100% del PIB, un dels més alts de la UE, i que continua creixent. Per ara, la prima de risc espanyola s'ha mantingut controlada gràcies a les intervencions del BCE. Però el BCE ja ha dit q limitarà properament aquestes intervencions

   6 risposte141 Retweet317 Mi piace
   Risposta

  32. 31) I quan arribi la propera crisi econòmica, l'efecte que tindrà sobre l'Estat espanyol serà devastador, pq l'Estat afrontarà aquesta crisi: - Amb un deute molt elevat - Partint d'un nivell d'atur significatiu - Amb una gran despesa en pensions

   14 risposte121 Retweet294 Mi piace