ERC avisa que la sobirania serà difícil sense Barcelona

L'alcaldable Alfred Bosch crida a bolcar-se en la campanya municipal més important “de les nostres vides”

Si ERC copa els ajuntaments, el 27-S hi haurà república catalana, promet

15/02/15 02:00 BARCELONA - XAVIER MIRÓ
Alfred Bosch , ahir al matí, en l'obertura del Consell Nacional d'ERC. Foto: JUANMA RAMOS.

El candidat d'ERC a l'alcaldia de Barcelona, Alfred Bosch, va obrir ahir el consell nacional dels republicans fent una crida a la mobilització massiva de tots els militants però també de tots els independentistes per guanyar la majoria d'ajuntaments. Bosch atribueix a les municipals del 24 de maig la condició històrica de les de l'abril del 1931 i el febrer del 1936 –en què ERC va arrasar. Oportunitat històrica, aquest cop, per a la independència.

En aquest sentit, l'alcaldable republicà les considera la primera volta de les eleccions catalanes del 27-S: “Sembla clar que la llibertat de Catalunya l'haurem de decidir en dues voltes.” Bosch adverteix que ERC ha de guanyar en la majoria de municipis si es vol assegurar que Catalunya tindrà un estat a la tardor. “Si la primavera republicana puja als balcons dels ajuntaments, no en tingueu cap dubte, al 27-S tindrem república catalana”, concloïa Bosch davant de la militància.

A partir del 25 de maig s'ha de saber quins ajuntaments s'adhereixen a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i quins no, quins alcaldes retiren noms de persones corruptes dels seus carrers i quins no, quins retiren medalles d'or a la infanta i quins no. Si el nou poder local no és capaç de fer aquestes “petites coses”, tampoc ho serà de preparar el cens i el cadastre per a la hisenda pròpia i les eleccions sobiranes.

El candidat d'ERC insta militants i simpatitzants a participar amb esforç en la campanya “més meravellosa de la història, de les nostres vides”. Fa quatre anys, ERC va presentar 590 llistes i enguany en presentarà 700 per passar de 1.400 a 2.000 regidors. Per fer-ho, però, també s'ha de guanyar Barcelona, adverteix. Si Barcelona vota per la independència, Catalunya podrà fer “passes de gegant” però “si la capital del país no hi aposta, ho tindrem molt difícil”, avisa el republicà, que afirma que “una Barcelona independentista és el canvi profund, de veritat”, perquè a Rajoy no li fa cap por la “victòria d'aquells que tot ho comencen i acaben al km 0 de la Puerta del Sol”, sinó que l'independentisme guanyi els dos balcons de la plaça de Sant Jaume.

Darrera actualització ( Diumenge, 15 de febrer del 2015 02:00 )