15/02/16.Xevi Planas. Potser. Presència.


 
Ada Colau afirmava el maig del 2014 que no fitxaria per cap partit i que seria activista de la PAH fins a la mort.

Catalunya en Comú i En Comú Podem s’han donat d’alta al registre espanyol de partits per extrapolar l’èxit de Colau amb Barcelona en Comú. Ho hem sabut el mateix dia que hem tingut notícia de l’expedient sancionador que l’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert a IMPSOL per tenir pisos socials desocupats.

Aquesta empresa pública depèn de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, que presideix Colau. Potser el principal objectiu de Colau en la política institucional no és ajudar els més febles, sinó reduir l’independentisme des de posicions pretesament progressistes?

Xavier Domènech, la veu de Colau a Madrid, no aconsegueix que Podemos mantingui ferm el seu compromís a favor d’un referèndum sobre la independència de Catalunya i que En Comú Podem tingui grup parlamentari al Congrés dels Diputats espanyol. Què es pot esperar de qui com a comissionat d’Estudis Estratègics i Programes de Memòria de l’Ajuntament de Barcelona va ser incapaç d’aclarir el futur del Born CC, que corre el perill de perdre el seu valor de patrimoni nacional?

Com explica Josep Maria Solé i Sabaté, desmantellar-lo seria tant d’ignorants com desmantellar el Partenó. Acabi com acabi el Born CC, sempre ens quedarà Al Born, l’extraordinari restaurant de Marta Reverter a Banyoles al carrer del Born, ben a prop de Catalan Power, l’escultura d’Andreu Alfaro, icona de la lluita pels Països Catalans.

Per 12,90 euros s’hi pot menjar un menú exquisit i imaginatiu al migdia de dimarts a diumenge.

Comments