POLÍTICA
GIRONA - 15 març 2018 2.00 h

El govern de Girona va a Bèlgica a donar suport a Carles Puigdemont

 És una trobada de caire personal i fora de l’agenda política i institucional

ÒSCAR PINILLA - GIRONA

El govern municipal de l’Ajuntament de Girona ha partit avui cap a Bèlgica per visitar el president de Catalunya a l’exili, Carles Puigdemont. La majoria de regidors han agafat avui mateix un avió en direcció a Brussel·les, menys l’alcaldessa, Marta Madrenas, que ja hi era ahir. Serà un viatge d’anada i tornada curt, perquè és previst que avui al vespre ja tornin a ser a Girona. Hi falten el regidor de l’àrea de Paisatge i Hàbitat Urbà, Narcís Sastre, que es queda a Girona per si passa res d’urgència, i la regidora d’Educació i Esports, Isabel Muradàs, que fa una visita de treball a Assemblea General de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores, que està tenint lloc a Changwon, a Corea.

És un viatge personal i d’iniciativa pròpia de l’equip de govern. El fet que tots els regidors havien treballat amb Puigdemont tant a l’època del govern de CiU com a l’etapa en què van estar a l’oposició dona a la visita un caire molt personal i apartat del procés sobiranista que viu el país. Fonts municipals van voler deixar clar que es tracta d’una visita privada i que en cap cas té cap connotació política ni de visita institucional. Com que hi ha hagut i hi continua havent una relació estreta, els regidors volen veure’l i saber com es troba. Les mateixes fonts municipals van voler deixar clar, també, que els mateixos regidors s’han pagat el viatge i que no s’han utilitzat recursos de l’Ajuntament.

Trobada de JxCat

No és el primer cop que l’alcaldessa, Marta Madrenas, fa un viatge a Brussel·les des que Puigdemont es va veure forçat a l’exili. El novembre, juntament amb més de 200 alcaldes catalans, es va plantar a Brussel·les per fer visible i internacionalitzar la repressió política, social i judicial que pateix Catalunya. “És important que Europa vegi el que passa”, va dir aleshores Madrenas. A més d’alcaldessa, també és diputada per Junts per Catalunya, i és per això que es va avançar als regidors i ahir ja era a Bèlgica per participar en la reunió de diputats per a desblocar la investidura.