Dues-centes persones donen suport als 21 encausats a Girona

ÒSCAR PINILLA

Cridats en el marc de la campanya 21 raons, unes 200 persones es van concentrar ahir al vespre a la plaça del Vi de Girona per mostrar el seu rebuig a la investigació oberta contra 21 persones encausades per les protestes durant l’1 d’octubre del 2018. Durant l’acte, es va llegir un manifest i es va fer una crida a la mobilització. “Estan en joc els drets i les llibertats de les persones”, va assegurar l’alcalde de Celrà, Dani Cornellà, que és un dels encausats. “Sens dubte, ho tornaríem a fer”, diu.

Denúncia col·lectiva

En declaracions als mitjans de comunicació, Carla Costa, portaveu de la Forja Gironès, i alhora una de les detingudes durant l’operació indiscriminada de la policia espanyola del 16 de gener passat, va recordar que “manifestar-se no és un delicte, és un dret”. “Aquest cop vam ser nosaltres, però demà pot ser qualsevol altre persona”, alerta Costa, que va fer una crida a “continuar al carrer”. Al seu torn, l’alcalde de Verges, Ignasi Sabater, un altre dels investigats, va avançar que avui “la notícia serà que tirem endavant una denúncia col·lectiva per detenció il·legal per part de la policia espanyola”. “En els moments que estem vivint, d’estratègia de la por, repressiva, hem de ser més forts que mai, sortir al carrer amb determinació i cuidar-nos entre nosaltres molt i molt”, afirma Sabater. L’alcalde de Verges va agrair el suport que estan rebent tots els encausats.

Els actes de protesta continuen avui. També en el marc de la campanya 21 raons hi ha convocada una concentració a les 8:45 h als jutjats de Girona. La raó: el jutjat d’instrucció 4 de Girona ha citat a declarar 19 activistes investigats pel tall del TAV. Entre ells, els 16 detinguts per la policia espanyola per suposadament haver intervingut en els actes de protesta, entre els quals hi ha l’alcalde de Verges i el de Celrà, tots dos de la CUP. Els primers investigats que ja van ser citats a declarar fa uns dies es van acollir al seu dret a no declarar. “Hi anirem amb la cara ben alta; qui es va manifestar l’1 d’octubre ho va fer lliurement i pacíficament, i pel que fa als que no hi van anar, però igualment va ser detinguts per la policia, hi anirem per denunciar-ho”, sosté Ignasi Sabater.