Acte unitari a Girona per un ajuntament independentista

L'ANC, Òmnium Cultural i Súmate reuneixen al barri de Germans Sàbat un centenar de persones en un acte conjunt amb representants dels partits sobiranistes que concorren a les eleccions

15/05/15 02:00 GIRONA - U.COMAS
Terés (ICV) Pèlach (CUP), Berlanas (Súmate), Puigdemont (CiU), Roca (ERC), Garriga (SI), Bosch (ANC) i Martí (Òmnium), ahir a Germans Sàbat. Foto: JOAN SABATER.
Notícies de ...

Un centenar de persones van assistir ahir a l'acte unitari dels cinc partits sobiranistes gironins organitzat per l'ANC, Òmnium Cultural i Súmate a la plaça dels Germans Sàbat a Girona: Solidaritat Catalana per la Independència (SI), ERC, ICV-EUiA, CUP i CiU. Un acte que, com va assenyalar el coordinador de l'ANC a Girona, Pep Bosch, era “ per un ajuntament independentista”. “Fem un acte per demanar el vot independentista” i “aconseguir ajuntaments independentistes aplanarà el camí del 27-S” van ser algunes de les frases de Bosch, qui també va explicar que s'havia escollit el barri de Germans Sàbat per fer l'acte pel sentit inclusiu de la proposta, tal com demostrava també la presència de Súmate en l'organització. Tot i així, la majoria del públic assistent era de fora el barri. David Martí, d'Òmnium, va insistir també en la importància dels ajuntaments com a “la base de moltes coses que ens afecten” i va encoratjar la gent que voti els partits independentistes, als quals no va deixar de demanar que “a l'hora de formar govern o d'arribar acords” estiguin “a l'alçada del que tothom espera en un moment com aquest”.

Andreu Garriga, el candidat de SI, va ser el primer a intervenir i va destacar que aquest partit “en el seu ADN” té la independència i la regeneració democràtica, i que totes dues causes van lligades, i va insistir en el seu “compromís” en l'independentisme. Garriga també va tenir paraules vers la gent que als anys seixanta i setanta va abandonar les seves terres i va arribar a Germans Sàbat. “Si tinguéssim la meitat de coratge d'aquesta gent ja seriem independents”, va dir.

La cap de llista d'ERC a Girona, Maria Mercè Roca, va parlar de la importància d'unes municipals “que tenen olor de llibertat” i que són “la porta d'entrada d'una Catalunya independent”en la que “hi entri tothom”. Roca va insistir en la importància dels barris, “que són centre”, i dels ajuntaments per impulsar la independència de Catalunya i, concretament, en el cas de l'Ajuntament de Girona, que hi “tindrà un paper definitiu”.

La segona d'ICV-EUiA, Núria Terés, va fer èmfasi en el vessant més social del seu partit, que es compromet “pels drets socials com a primera premissa per al nou estat” i que busca el “consens en drets socials i també nacionals”. Terés va iniciar el seu discurs recordant la tradició del PSUC, però també afegint que “la independència és l'única sortida per poder ser com a poble” i fent seves les paraules de Vicent Andrés Estellés: “Allò que val és la consciència de no ser res si no s'és poble.”

Pel número dos a la llista de la CUP, Lluc Salellas, el compromís del seu partit per la independència país ha quedat demostrat els darrers quatre anys a l'Ajuntament de Girona. “La independència és un procés que va de baix a dalt i que ha de servir per canviar aquest país”, va dir Salellas, que també va recordar la Catalunya del Nord i la resta de Països Catalans. Salellas va refermar l'aposta de la CUP per la independència i per la defensa de la llengua i la cultura.

El darrer representant polític a intervenir va ser el candidat de CiU, Carles Puigdemont, qui va fer èmfasi en la importància d'explicar el “projecte” d'independència que afecta “fills i nets”. Per il·lustrar-ho, Puigdemont va posar la independència com a única solució, per exemple, si es vol “que els trens no s'inundin”. El candidat de CiU també va coincidir amb d'altres en assenyalar que a Girona els partits sobiranistes s'havien posat d'acord.

LA FRASE

Aconseguir ajuntaments independentistes aplanarà el camí del 27-S
Pep Bosch
COORDINADOR DE L'ANC A GIRONA
Darrera actualització ( Divendres, 15 de maig del 2015 02:00 )