L'Estat espanyol es desboca

15/05/15 02:00 -

L'Estat espanyol té activat des de fa mesos tot el seu arsenal de jocs bruts per posar bastons a les rodes del procés i alhora posar Catalunya contra les cordes per intentar trencar la normalitat. És en aquest marc d'hostilitat ofensiva que cal emmarcar les aberrants paraules del ministre d'Educació, José Ignacio Wert, comparant la situació del castellà a Catalunya amb la que vivia el català durant el franquisme mentre es rabejava en les sentències amb què el poder judicial va flanquejant l'intent polític de dinamitar la immersió lingüística i liquidar la supervivència del català més enllà de l'àmbit residual.

És en aquest mateix marc d'atac indiscriminat que ahir també es va aprovar definitivament al Congrés la llei que ha de permetre tornar per la porta del darrere les curses de braus a Catalunya, en una maniobra que no només contravé, un cop més, la voluntat del Parlament de Catalunya, sinó que intenta tornar a introduir un espectacle que la societat catalana, que ha evolucionat en matèria de sensibilitat, rebuig a la violència gratuïta i respecte als drets dels animals, majoritàriament ja no tolera.

El que és molt més preocupant, perquè ja surt de la confrontació política per entrar en la protecció de la ciutadania, és la greu acusació d'obstruccionisme que han fet els Mossos d'Esquadra cap a la Policía Nacional. Aquest és un assumpte d'una gravetat extrema que cal aclarir com més aviat millor i de manera creïble, per a la qual cosa caldrà alguna cosa més que les paraules d'un ministre d'Interior que ha perdut tota la seva credibilitat amb una llarga rastellera d'actuacions inconcebibles. Un cop més, un Estat que va a la contra.

Darrera actualització ( Divendres, 15 de maig del 2015 02:00 )