Tinguem confiança

15/12/14 02:00 JORDI GRAU
El president Mas i Oriol Junqueras són els personatges claus en tot el procés històric que ens toca viure. Foto: REUTERS.
Amb mi que no hi comptin per barallar-nos i fer la feina bruta als que no volen de cap de les maneres arribar fins al final

Fa un any vaig decidir que, en contra del que és habitual, no em deixaria portar pel pessimisme en tot el que estigués relacionat amb el procés. De fet divendres passat feia un any just que els partits sobiranistes havien anunciat, una mica de sorpresa i després de no poques tibantors, discussions i baralles, que hi hauria pregunta –doble pregunta– per a la consulta. Per tant, després d'allò, després que no hi hagués data fins que n'hi va haver –el 9-N– i després que tothom donés per fet que no hi hauria consulta, i sí que n'hi va haver –encara que en vam dir procés participatiu–, vaig decidir que deixaria per la gran quantitat d'aus de mal averany, de derrotistes vocacionals que ens acompanyen en el llarg camí que hem emprès, l'anunci de les desgràcies que han de venir, els no-acords, les desunions que ho han d'engegar tot en orris, les males relacions entre els pilots de la nau, en fi els desastres apocalíptics que ens acompanyaran en els propers temps per engegar-ho tot pel pedregar. O sigui que amb mi que no hi comptin per barallar-nos i fer la feina bruta a la gran quantitat de gent, que n'hi ha molta, que sí que vol que tot plegat s'enfonsi i que, capcots, tornem a la rega de l'estat per continuar igual de malament o segurament una mica pitjor.

No sé com estan les coses entre els partits sobiranistes o, si vostès ho volen, entre Convergència i Esquerra o, potser millor, entre Oriol Junqueras i Artur Mas. Crec que seria de sentit comú que trobessin la fórmula perquè els pressupostos vagin endavant sense que ningú es pogués sentir ni perdedor ni guanyador en aquesta batalla. Ara estem en això, però el que de veritat crec és que tothom sap que s'hi està jugant massa en la partida per engegar-la a rodar per personalismes o partidismes. El partidisme no els pot fer traïdors perquè saben perfectament que la gent, sí, genèricament, la gent, no els ho perdonaria. O sigui que facin el favor de marejar la perdiu tant com sigui necessari, fins i tot per fer veure davant dels incondicionals que s'han jugat fins al darrer moment les cartes guanyadores, però uns i altres, altres i uns, de la manera que decideixin, vagin per feina, convoquin eleccions, vagin a l'una en el fet més important de la nostra història dels últims 300 anys i facin honor a la paraula donada i a la voluntat inequívoca, jo crec, d'una majoria del poble català. I després de fer el que toca, a convèncer indecisos, que les eleccions cal guanyar-les i fer-ho per una àmplia majoria.

Darrera actualització ( Dilluns, 15 de desembre del 2014 02:00 )