POLÍTICA
GIRONA - 16 març 2018 0.00 h

Acte de presentació dels candidats a l’ANC, a Girona

 Els aspirants a presidir l’entitat Adrià Alsina, David Minoves i David Fernàndez expliquen els seus projectes

G. BUSQUETS - GIRONA

Els candidats que aspiren a presidir l’Assemblea, l’actual dirigent del Ciemen, David Minoves; el cap de premsa de l’entitat sobiranista, Adrià Alsina, i el vicepresident del Cercle Català de Negocis, David Fernàndez, van explicar ahir al vespre els seus respectius projectes a l’Aula Magna de la Casa de Cultura de Girona davant d’un auditori que s’havia omplert d’associats. També van presentar les seves candidatures a la secretaria nacional en representació nacional: Manuela Matzue; Tayssir Azouz i Elisenda Romeu.

Segons va destacar el coordinador de l’ANC a Girona, Àdam Bertran, “la regió 2 de l’ANC, de les comarques gironines, és una plaça forta i s’hi juguen molt els candidats”. Abans de començar la presentació de candidatures, Àdam Bertran va insistir en la força que tenen les assemblees territorials i hi va afegir que l’ANC és “l’eina fonamental que té la societat civil per construir república”.

Manuela Matzue, originària de Sardenya, creu que la política es fa des del poble i va apostar per apropar les territorials a la central. David Minoves, per la seva banda, va recordar que el seu independentisme prové dels anys de la Crida. Per Minoves, cal ser transversals i col·laborar amb els nous actors, com ara els CDR. També va dir que falta estratègia “per afrontar un nou embat”. La transversalitat i “la suma de més demòcrates” van ser els punts que va assenyalar Tayssir Azouz, nascut a Tunis, que va posar èmfasi en la diversitat com un dels valors del país. Adrià Alsina va assenyalar que en l’aspecte econòmic som “els pagafantes de l’Estat” i que cal recordar que “ens és igual el president i que volem República”. Elisenda Romeu va insistir en el fet que cal agilitzar el funcionament de l’ANC i que les sectorials tinguin més pes específic. També va dir que calen accions més contundents. En el pla econòmic, David Fernàndez, va apostar per un model intern que sigui “com el dels bascos i externament com el dels alemanys”. L’acte va incloure la participació dels sis candidats –dels quals s’han de triar tres– que aspiren a representar les comarques gironines en l’àmbit nacional: Jordi Alemany, Josep Aragall, Joaquim Arnau, Arià Bayé, Josep Murlà i David Pujol.

LA XIFRA

3
són els representants
territorials de la demarcació de Girona, que s’escolliran entre sis candidats.

LA DATA

17.03.18
és el dia de les eleccions, amb vot presencial,
de les 10 del matí a les 2 de la tarda a la seu de l’ANC.

Com es pot votar?

Es pot votar telemàticament a la direcciówww.assemblea.cat/Eleccions2018 fins avui. També es pot votar presencialment el 17 de març de les 10 del matí a les 2 de la tarda a qualsevol de les seus electorals, a través del cens universal, inclosa la de Girona, a la pujada de Sant Domènec. Quant a les eleccions al secretariat de l’assemblea territorial de Girona, no és possible el vot telemàtic ni el cens universal i només es pot votar presencialment, des del divendres 16, quan el local estarà obert a la tarda de les 16 h a les 18 h, fins al dissabte 17 de les 10 h a les 14 h.