POLÍTICA
BARCELONA - 16 març 2018 2.00 h

L’AMI demana unitat per treballar per la República

 L’alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, pren possessió com a nou president

 Vol eixamplar la base independentista des dels municipis

REDACCIÓ - BARCELONA

Coratge i unitat. Aquestes són les dues paraules que poden resumir el discurs del nou president de l’AMI, l’alcalde del Port de la Selva, Josep Maria Cervera, que va ser escollit ahir en una assemblea a Tàrrega on també va participar per via telemàtica el president Puigdemont, que va defensar l’èxit “col·lectiu” del referèndum de l’1-O.

Un dels reptes que s’ha plantejat Cervera és eixamplar la base social a favor de l’independentisme des dels municipis i “continuar treballant amb unitat i generositat per fer efectiva la República catalana’’. En aquest sentit, va admetre que la ’’incertesa actual pot generar por’’ i que tampoc vol ser un “màrtir ni un heroi” en referència a tot l’ofec judicial i polític que està orquestrant l’Estat espanyol contra polítics i l’administració. “Volen sotmetre i atacar la cultura catalana i maltracten les institucions”, va reblar, i va avisar que l’Estat és “capaç de tot” des de les instàncies més altes, “fins a les clavegueres’’, el Tribunal Constitucional (TC) o la judicatura. Malgrat aquesta situació de “greu anormalitat”, amb presos, exiliats i investigats, va assegurar que no s’ha de renunciar al “coratge necessari per vèncer les incerteses i allunyar la por, com van fer milers de persones l’1-O”.

En la mateixa assemblea es va aprovar la Declaració de Tàrrega, on es va posar de manifest el reconeixement a les institucions catalanes (Parlament i govern) i als seus representants escollits democràticament.