POLÍTICA
BARCELONA - 16 juliol 2017 0.00 h

Més de 200 comuns fan una crida a boicotejar l’1-O

REDACCIÓ - BARCELONA

Un grup de militants de Catalunya en Comú ha impulsat un manifest davant la convocatòria del referèndum de l’1-O que ja han signat més de 200 persones en què demanen que no es cridi a la participació ni s’hi prengui part perquè, segons el seu parer, la consulta no compleix les condicions per ser un referèndum “democràtic i efectiu”. Els signants del manifest L’1-O no hi aniremcontravenen, d’aquesta manera, la línia oficial dels comuns, que donen suport al referèndum com a eina de mobilització.

Pels més de 200 militants crítics, CatComú “no pot avalar la convocatòria i celebració d’una consulta ni cap mobilització substitutòria que, a més de no ser un referèndum real, degrada el significat d’un instrument democràtic”. Els impulsors del document consideren que la consulta de l’1-O no té les garanties necessàries, no reuneix les condicions de la Comissió de Venècia i “no interpel·la tota la societat catalana”.

Entre els signants hi ha el secretari general de Podem Barcelona i membre de la coordinadora de CatComú, Marc Bertomeu; l’exdiputat al Congrés per ICV i exdirector del Servei Català de Trànsit Josep Pérez Moya; l’exregidora de l’Ajuntament de Barcelona Eulàlia Vintró; l’exdiputat Joan Boada, i l’exsecretari general de Comissions Obreres José Luis López Bulla.