Política | 

Raül Romeva,cap de llista de Junts pel Sí

Immergit en el 27-S

Edició impresa Política | 16/08/2015 - 00:00h

Àlex Tort


Raül Romeva és un cul inquiet. Tant que quan se li pregunta sobre les seves vacances és incapaç d'esmentar la paraula descans. La inacció i l'immobilisme no van amb ell. Ni tan sols després d'anunciar que abandonava la militància d'ICV, perquè considerava que tocava posar "proa" al viatge cap a la independència, no es va quedar de braços plegats.

Ara la seva vida ha fet un tomb i afronta el repte de ser la cara visible de Junts pel Sí. Concedeix entrevistes a dojo, fa discursos i la seva activitat és frenètica. Però res de descansar durant l'estiu estirat durant hores en una gandula: "El més important per a mi durant les vacances és poder gaudir amb la família d'estones i complicitats, així com fer algunes activitats que durant l'any no puc fer tant com m'agradaria, com ara nedar, llegir o escriure", comenta l'exeurodiputat. La seva manera particular de relaxar-se consisteix, doncs, a mantenir ment i cos ocupats.

És coneguda la passió de Romeva per qualsevol activitat aquàtica, en especial el submarinisme. Fa poc va confessar que havia planejat i s'havia entrenat per participar en la travessa nedant entre les illes Medes i les Formigues. Un recorregut de 22 km, duríssim ,reservat per a poc més d'una trentena de participants. El projecte es va truncar quan li van demanar formar part no d'una llista de nedadors, sinó de la de Junts pel Sí.

Nascut a Madrid fa 44 anys i criat a Caldes de Montbui, està casat amb la Diana i té dos fills, l'Elda i en Noah. Prefereix no revelar on estiueja, però ha fugit de Sant Cugat del Vallès, on resideix, per gaudir de la seva família, encara que només sigui per poc temps: "He fet pocs dies, i em guardo un parell de caps de setmana per poder estar amb la família", explica.

No aconseguirà desconnectar del tot, ja que abans de prendre's el parell de caps de setmana d'esbarjo parla amb convicció sobre el 27-S, del tot capbussat: "Estem davant d'una oportunitat històrica que no podem deixar escapar. Ens hi juguem molt. Ens ho juguem tot. Per això és tan important aquest moment. El 9-N va deixar clara la voluntat majoritària a decidir el nostre futur. El 27-S ja no toca demanar-ho, ara toca fer-ho".