POLITICA
BARCELONA - 17 abril 2016 2.00 h

Crida a la moderació i l'acord en el dinar de Fonteta

 Puigdemont, Junqueras i els ministres Catalá, Pastor, Fernández Díaz i Margallo comparteixen taula amb el gran empresariat

 Uns 250 convidats assisteixen al civet organitzat per Luis Conde

O.A.-ETXEARTE - BARCELONA

El civet més exclusiu es va servir maridat amb una crida a la moderació. L'empresari Luis Conde, soci i fundador de l'empresa de caçatalents Seeliger & Conde, va reunir ahir la plana major del govern, encapçalada per Carles Puigdemont, quatre ministres espanyols, els líders d'alguns partits i el gran empresariat al dinar al Mas Anglada de Fonteta, al municipi empordanès de Forallac. Conde reprenia la trobada, que l'any passat no es va celebrar, quan el president de la Generalitat està a punt de traspassar el llindar dels cent dies del primer govern nítidament independentista i en un context polític espanyol condicionat per la incapacitat dels partits per formar un nou executiu que empeny Espanya cap a unes noves eleccions.

En l'únic discurs que hi va haver durant el dinar, segons fonts presents, Conde va fer una apologia a la moderació i va instar els governs català i espanyol a tenir valentia per arribar a acords. En la trobada, que l'empresari organitza amb l'objectiu de recollir fons per a la fundació El Trampolí de la Bisbal d'Empordà i amb la voluntat de facilitar l'entesa i estendre ponts, hi van ser el vicepresident Oriol Junqueras i els consellers Jordi Baiget, Santi Vila i Jordi Jané, a més del secretari del govern, Joan Vidal; el portaveu de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias i el secretari de Difusió del govern, Jordi Vilajoana. Compartien taules amb els ministres Jorge Fernández Díaz, Ana Pastor, Rafael Catalá i José Manuel García-Margallo. Tampoc no hi van faltar els expresidents de la Generalitat Artur Mas i José Montilla, a banda del líder del PSC, Miquel Iceta; el de Ciutadans, Albert Rivera, i el secretari general d'Unió, Ramon Espadaler. Hi va ser, també, la flor i la nata del món empresarial i financer. Entre els convidats, segons les mateixes fonts, hi havia Josep Oliu, president del Banc Sabadell; Marian Puig, president dels laboratoris Isdin; Juan María Nin, exdirector general de La Caixa i exvicepresident i conseller delegat de CaixaBank; i José Luis Bonet, president de Freixenet, entre d'altres. Hi van assistir també Miquel Valls, president de la Cambra de Comerç de Barcelona, i Joaquim Gay de Montellà, president de Foment del Treball. Segons algunes fonts, el capellà de la Bisbal va beneir el dinar abans de començar. Segons fonts consultades per aquest diari, Luis Conde va reunir uns 250 dels 315 convidats per facilitar el diàleg i evitant, com va declarar, la presència de periodistes, tot i que hi havia destacades firmes i membres de la direcció de La Vanguardia i del Grup Godó, representat en màxima instància pel seu president-editor, Javier Godó.

L'any passat, per celebrar el 25è aniversari de Seeliger & Conde, l'empresari va reunir centenars de persones al Palau de la Música, amb l'Orquestra Simfònica del Vallès, a la qual va dirigir perdivertimento durant la vetllada. Després del darrer civet servit al Mas Anglada , fa dos anys, Conde va advocar des d' Els matins de TV3 per una tercera via que inclouria renovar el model de finançament i blindar les competències relacionades amb la llengua, l'ensenyament i la cultura. “Els convidats de Madrid van sortir del dinar de Fonteta dient que s'havia de solucionar el tema de Catalunya”, va declarar, donant valor a l'intercanvi d'impressions que s'hi afavoreix.