Díaz vincula l'afer de la filtració als gihadistes al procés

El ministre de l'Interior denuncia voluntat d'excloure la policia espanyola de la lluita antiterrorista a Catalunya

17/05/15 00:00 BARCELONA - REDACCIÓ
El ministre de l'Interior va participar ahir en un acte electoral del PP a Rubí Foto: ACN.

El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, va carregar durament contra el govern català després que el conseller d'Interior, Ramon Espadaler, va denunciar que dos agents de la policia espanyola van avisar els gihadistes detinguts a l'abril que els seguien. Fernández Díaz, que més enllà de negar-ho
no ha aclarit l'episodi, es va concentrar a criticar l'executiu català i va relacionar l'afer amb el procés.

“La Generalitat vol excloure els cossos policials de l'Estat de la lluita antiterrorista a Catalunya”, va assegurar en un acte electoral del PP a Rubí. “D'acord amb el procés sobiranista que alguns volen impulsar, estan disposats a posar en risc la seguretat dels catalans amb aquesta intenció”, hi va afegir el ministre de l'Interior.

Emmarcada en l'operació Caront, que va acabar amb onze suposats gihadistes detinguts, el jutge de l'Audiencia Nacional Santiago Pedraz va obrir una peça separada per investigar la possible filtració que els Mossos van denunciar des del primer moment, però la va arxivar perquè va considerar que no hi havia prou indicis. Ara el govern confia que les “noves proves fefaents” obtingudes després de les detencions permetran reobrir-la. El ministre de l'Interior va avisar que haurà de demanar perdó si es torna a arxivar. Espadaler va evitar entrar en polèmica. “Per sentit d'estat, no seré jo qui posi el debat sobre una qüestió tan sensible com la seguretat en un escenari de confrontació electoral.”

Els regidors del PP, a favor de la retirada de l'estelada

Dilluns els 479 regidors que té el PP faran un requeriment als alcaldes dels seus ajuntaments que tinguin l'estelada penjada perquè la retirin. L'anunci el va fer ahir la presidenta dels populars a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, que continua estirant el fil de l'acord de la Junta Electoral Central (JEC) en què s'ordena que durant la campanya es retirin les banderes independentistes dels edificis públics i locals electorals.

Sánchez-Camacho va erigir el PP en aval perquè es compleixi la resolució de la JEC. “Volem fer una campanya constructiva, no una campanya independentista, ni una campanya de Convergència i Esquerra, que l'únic que volen és el procés separatista”, va proclamar en una intervenció plena de crítiques cap a les forces sobiranistes i amb el focus posat en Ciutadans. Va dir que fa propostes “demagògiques i populistes“.

Darrera actualització ( Diumenge, 17 de maig del 2015 00:00 )