La direcció de C's impedirà pactes amb CiU, ERC i la CUP

Rivera deixa clar que els acords als ajuntaments hauran de tenir el sí de la direcció

A Catalunya exclou els partits “que volen trencar el país”però critica que el PP no els vulgui a ells de socis

17/05/15 02:00 BARCELONA - XAVIER MIRÓ
Rivera i Mejías, en l'acte central de Ciutadans, al Teatre Condal de Barcelona. Foto: ANDREU PUIG.
Notícies de ...

Ciutadans, que ja fa un discurs de pal de paller de l'Estat, vol una “Espanya sense bàndols ni venjances” i “quan governi a Catalunya, tampoc hi haurà bàndols”. Així ho va prometre ahir el seu president, Albert Rivera, en l'acte central a Barcelona. Ho va prometre, però, mentre va tancar la porta a qualsevol acord polític amb CiU, ERC i la CUP als ajuntaments catalans.

Com a força decisiva a Espanya a partir del 24-M, Rivera lamenta els atacs sovintejats que rep, sobretot del PP, perquè en aquesta “segona transició” les forces polítiques estaran obligades a pactar si manquen majories absolutes. Rivera diu que no els tindrà en compte els atacs rebuts perquè representaran milers de “compatriotes”. En canvi, a Catalunya, Ciutadans exclou CiU, ERC i la CUP de possibles acords perquè, a diferència del PP i del PSOE, aquells “volen trencar el país i no s'hi pot parlar”.

El líder de Ciutadans avisa els candidats que no els permetran “vendre's per ser tinent d'alcalde” i que tots els pactes hauran de tenir el vistiplau de l'executiva. Rivera promet una actitud responsable en la governabilitat de “Barcelona, Madrid i València” com en la d'Andalusia.

El problema, hi afegeix, és que els partits “vells” han de canviar d'actitud i, per exemple, renunciar als aforaments en cas d'imputació judicial dels càrrecs, és un pas que el PSOE “és incapaç” de fer a Andalusia. Rivera i l'alcaldable de Ciutadans a Barcelona, Carina Mejías, van defensar que a Catalunya “no hi ha cap conflicte lingüístic” i que s'ha de posar fi a la “utilització política de la llengua”, tot i que C's va néixer contra la immersió lingüística del català a l'escola.

Mejías promet exigir al president de la Generalitat que torni el deute que té amb l'Ajuntament i posa l'arribada de l'L9 a l'aeroport i l'estació de la Sagrera com a prioritats, a més de prometre un partit seriós, “no com el que assessora la monja embogida”, “l'esquerra insensata que ha governat Barcelona molts anys”, en referència a Teresa Forcades i Barcelona en Comú

Per altra banda, Ciutadans va denunciar als Mossos que un agressor va trencar el braç i ferir el llavi d'un militant seu ahir a Manresa.

LA FRASE

No pactarem amb els que volen trencar el país. No farem com el PSC i el PP
Albert Rivera
PRESIDENT DE CIUTADANS
Darrera actualització ( Diumenge, 17 de maig del 2015 02:00 )