POLÍTICA
BARCELONA - 18 gener 2017 2.00 h

Colau es reuneix amb Coma i li trasllada el suport

 L'alcaldessa va rebre el regidor de Vic a l'ajuntament de Barcelona

REDACCIÓ - BARCELONA

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va rebre ahir a a l'ajuntament el regidor de la CUP a Vic Joan Coma, investigat per presumptament incitar a la sedició en el ple municipal. Colau li va transmetre “tot el suport de la capital catalana davant la censura i judicialització”. “Un plaer rebre Joan Coma Roura i parlar de refranys, dites i interrogatoris delirants”, va detallar l'alcaldessa en un apunt a Twitter després de reunir-se amb el regidor, que va declarar davant de l'Audiencia Nacional el 28 de desembre.

Colau, que ha participat en les concentracions de suport al vigatà, es va entrevistar amb Coma justament el dia en què es va fer públic un vídeo de la declaració del regidor de la CUP, avançat per La Directa i Setembre i recollit per Europa Press. Coma hi va defensar “desobeir lleis injustes” que no permetin exercir el dret a l'autodeterminació. La gravació, d'una mica més de cinc minuts, recull l'interrogatori del fiscal Vicente González Mota

L'Audiencia Nacional investiga l'edil per haver apel·lat a la desobediència dels tribunals espanyols en un ple de l'Ajuntament del desembre del 2015 de suport a la proclamació del Parlament de començament de la desconnexió de Catalunya. El fiscal va centrar bona part del seu interrogatori a qüestionar l'edil sobre l'expressió que va fer servir en el ple que per fer una truita cal trencar els ous: “Aquest trencament implica l'ús de la força?”, li va preguntar.

Coma, que va sorprendre's pel fet que el fiscal fes tantes preguntes sobre aquesta metàfora, va explicar que es tracta d'una expressió molt catalana i va aclarir que “trencar els ous” no implicava fer servir la força o la violència sinó desobeir lleis injustes. “La truita, en aquest cas, és el marc constitucional espanyol o el marc constitucional català?”, va insistir el fiscal. “Nosaltres volem exercir el dret a l'autodeterminació i entenem que trencar els ous és, si se'ns impedeix, fer tot el que té de possible de manera democràtica i pacífica per poder-la exercir”, li va respondre l'edil.

Coma va declarar davant del magistrat de l'Audiencia Nacional Ismael Moreno i davant del fiscal González Mota després de ser detingut en no haver respost a la citació per comparèixer com a investigat per suposadament incitar a la sedició; després de ser interrogat, el van deixar en llibertat amb càrrecs en espera que s'obri judici.