Duran escenifica la pau de CiU a Madrid i recalca que el malentès ve de Catalunya

“No haver tingut cap problema és un actiu del grup parlamentari”, manté el líder d'Unió

Malestar entre els diputats de CDC per les formes del portaveu

18/02/15 02:00 MADRID - DAVID PORTABELLA

La discrepància que va néixer en la votació del pacte PP-PSOE contra el gihadisme fa set dies, en què Unió va votar-hi a favor i CDC es va abstenir, va viure l'escenificació d'un armistici obrat ahir per Josep Antoni Duran i Lleida. Si bé el mateix Duran havia especulat amb la celebració d'una reunió amb els portaveus adjunts –Pere Macias (CDC) i Josep Sánchez Llibre (UDC)– per segellar la fi de les hostilitats a Madrid, el líder d'Unió no es va fer visible fins a les vuit del vespre quan abandonava l'hemicicle del Congrés. “Mai havíem tingut ni hem tingut cap problema. Com es va dir ahir [per abans-d'ahir] oficialment hi va haver malentesos, però no va ser aquí”, va assegurar Duran i Lleida al Congrés quan es trobava flanquejat precisament per Macias i Sánchez Llibre.

La tradicional reunió ordinària que el grup de CiU a Madrid celebra cada dimarts es prefigurava com l'escenari per refer la concòrdia, però Duran va jugar a la confusió. Fins al punt que les hores anaven passant i, quan ja eren les set del vespre, un diputat de CDC al Congrés es va sincerar als passadissos: “No sé on és Duran.” En paral·lel, a l'hemicicle es vivia una escena curiosa: tots els diputats de CDC ocupant el seu escó. Volia enviar aquesta imatge el missatge que CDC estava present i Duran, absent? “Arribar a aquesta conclusió seria sobreinterpretar massa”, relativitzava un altre diputat convergent.

Finalment, poc abans de les vuit del vespre, el president del grup de CiU al Congrés compareixia anunciant el retorn a la normalitat. “Hem estat parlant Macias, Sánchez Llibre i jo i estem molt d'acord els tres, continuarem parlant i espero que no hi hagi cap problema”, va aventurar. Duran va lloar que els “malentesos” vinguin de Catalunya i no de Madrid: “Aquest és un actiu que té el grup parlamentari de CiU i cal continuar fent les coses com les hem fet sempre.”

LA FRASE

Hem parlat Macias, Sánchez Llibre i jo i estem molt d'acord, espero que no hi hagi cap problema
J. A. Duran i Lleida
PORTAVEU DE CIU AL CONGRÉS
Darrera actualització ( Dimecres, 18 de febrer del 2015 02:00 )