POLÍTICA
PRESIDENT DEL GRUP PARLAMENTARI DE JUNTS PEL SI - 18 febrer 2016 2.00 h

OPINIÓ

La cara més noble de la política

JORDI TURULL - PRESIDENT DEL GRUP PARLAMENTARI DE JUNTS PEL SI

Encara colpit i ple de buidor per la mort de la Muriel Casals, no me n'he pogut estar de publicar aquestes ratlles, com moltes altres persones han fet abans, per homenatjar qui va ser una irrepetible companya del grup parlamentari. Feia molt de temps que sentia parlar de la Muriel però no havia pogut, per mil circumstàncies, conèixer-la bé. Una de les meravelles de Junts pel Sí ha estat poder compartir molts moments amb gent extraordinària com ella. En un temps en què en la política es veuen massa episodis poc edificants, ella ens va connectar amb la part més noble d'aquesta vocació, aquella en què la gent s'implica per defensar uns ideals i ho fa des d'una actitud i d'uns valors envejables i dignes d'admirar i imitar.

Sens dubte, la Muriel ha viscut la paradoxa d'haver de viure moments políticament molt complexos des que va iniciar la seva etapa al Parlament. Mesos en els quals no vam agradar ni ens va agradar prou com iniciàvem el mandat del 27-S. Puc donar testimoni directe i intens de com d'important ha estat la Muriel en aquests mesos, de com és cert tot el que s'ha dit d'ella, de com va actuar amb tendresa i determinació, amb optimisme i esperança, buscant sempre trobar espais de confluència entre visions diferents i, demostrant que es pot discrepar des d'un somriure i respecte absolut. I com de determinant va ser per facilitar un desllorigador mantenint sempre la cohesió interna del grup. Mai podrem agrair prou el que ha fet. El millor reconeixement serà seguir la seva petjada, amarant-nos de l'esperit que ella encomanava com ningú.

Durant molt temps es va parlar del què i del com. L'estel que deixa la Muriel ens ha de guiar en el com. En com assolim i fem realitat el seu somni per aquesta pàtria que la volem i la tindrem completa. En com afrontem els problemes que ens aniran sorgint durant el camí, en com busquem la manera d'ampliar la base de l'independentisme, en com busquem els punts de confluència, en com mantenim aquest somriure que ens ha caracteritzat fins avui i que ella tan bé encarnava.

El Parlament està de dol. Un dol sentit i compartit entre tot l'espectre polític, no un dol postís. Avui li retrem un homenatge, senzill però molt sentit. Per molts serà més un acte de reafirmació de l'estima a la persona que de comiat, més de reconeixement que de gratitud i prou, per tot el que ha fet i per com ho ha fet. La història recent d'aquest país no hauria estat la mateixa sense la Muriel. Ella ens ha ensenyat que, amb la cara més noble de la política, es poden assolir tots els objectius. Gràcies, Muriel, per la lliçó que ens has donat a tots, en tot.