Llanos de Luna denuncia el Consell de la Garrotxa perquè no posa la ‘rojigualda'

CiU i ERC lamenten que la delegada no es dediqui a feines més importants, i el PSC reclama que es posin totes les banderes o que no se'n posi cap

18/10/14 02:00 OLOT - RAMON ESTÉBAN
La façana de can Grau, a Olot, seu del Consell de la Garrotxa amb només la senyera, ahir al matí. Foto: R. E.
Notícies de ...

La Delegació del Govern estatal a Catalunya ha presentat un recurs contra la “inactivitat” del Consell Comarcal de la Garrotxa en relació amb el fet que l'ens comarcal no té la bandera espanyola a la façana de l'edifici, on només hi ha la senyera. En el ple de l'ens comarcal garrotxí de dijous al vespre, els consellers van autoritzar l'equip de govern, de CiU, a comparèixer davant del jutjat contenciós administratiu número dos de Girona per gestionar el cas, la defensa del qual s'ha encarregat als serveis jurídics de l'Associació Catalana de Municipis (ACM).

El recurs de la Delegació del Govern de l'Estat s'ha presentat després d'enviar diverses comunicacions en què es reclamava la col·locació de la rojigualda, va admetre Joan Espona, president del Consell.

“Qüestió política”

Espona va recordar que el Consell de la Garrotxa és una administració local catalana i que no rep cap mena de finançament de l'Estat. “Està clar que això de les banderes és una qüestió política, engegada en un context determinat com l'actual”, va declarar ahir a aquest diari, i va afegir-hi: “És molt trist que les forces de seguretat de l'Estat, amb tants problemes importants com hi ha, es dediquin a fer fotos sobre si hi ha o no hi ha banderes en determinats edificis.”

“Perdre el temps”

L'equip de govern té “el suport total” del grup d'ERC –a l'oposició– en aquesta qüestió, va dir ahir el seu portaveu, Narcís Feixas. Igual que Espona, el representant dels republicans al Consell garrotxí va acusar la representació de l'Estat a Catalunya de “perdre el temps” en qüestions no prioritàries.

“O totes, o cap”

La posició del PSC és discrepant amb la de la resta de consellers, en aquesta qüestió. El portaveu dels socialistes, Josep Guix, troba malament que el Consell hagi de gastar diners i esforços en una qüestió que no té res a veure amb la funció de la institució, per culpa de no complir la normativa. “Quan el president va accedir al càrrec es va comprometre a complir una sèrie de regles”, va retreure ahir Guix, que va concloure: “El més pràctic és o posar totes les que marca la llei o no tenir-n'hi cap”.

LES FRASES

Està clar que és una qüestió política, engegada en un context determinat

Joan Espona
PRESIDENT DEL CC GARROTXA (CIU)
Quan el president va accedir al càrrec es va comprometre a una sèrie de regles

Josep Guix
PORTAVEU DEL GRUP DEL PSC
La delegada està perdent el temps en un tema que no és prioritari

Narcís Freixas
PORTAVEU DEL GRUP D'ERC
Darrera actualització ( Dissabte, 18 d'octubre del 2014 02:00 )