El PP burxa fins a l'últim moment perquè s'actuï contra el govern català

Floriano diu que la fiscalia és l'encarregada de vetllar per la legalitat davant el 9-N

Els de Rajoy avisen el PSOE que no obriran el meló constitucional

18/11/14 02:00 MADRID - MONTSE OLIVA
El viecsecretari d'organització del PP, Carlos Floriano, ahir durant una roda de premsa a Madrid Foto: EFE.

El PP no trobava assossec des que la setmana passada el fiscal general de l'Estat i la fiscalia catalana van refredar les expectatives d'una immediata querella contra Artur Mas i part del govern. Tot i així, i abans de fer-se pública l'ordre d'Eduardo Torres-Dulce, no preveien cap més escenari que la possibilitat que aquest fes valer la superioritat jeràrquica i donés un cop de puny sobre la taula davant la revolta de fiscals catalans. La Moncloa ho va suggerir divendres i ahir un cop més era el partit de Rajoy el que burxava la fiscalia perquè impulsés d'una vegada l'acusació.

“El 9-N es va produir un incompliment flagrant de les resolucions del Tribunal Constitucional” i l'encarregat de vetllar pel compliment de la llei “es diu fiscalia”. Per tot plegat, “segons la nostra opinió, seria bo que actués”, sentenciava el vicesecretari d'organització del PP, Carlos Floriano, en resposta als dubtes dels fiscals catalans i, sobretot, a la lentitud que s'ha instal·lat dins aquesta institució i que ha deixat Rajoy en una situació molt feble, atès que la querella era la principal carta per tapar les veus internes que li exigien contundència. És per això que des de l'endemà mateix del 9-N s'han produït fortes pressions cap a la fiscalia, malgrat que, paral·lelament, es volgués subratllar el caràcter independent que té l'òrgan respecte a l'executiu espanyol.

Mentrestant, el vicesecretari popular també va deixar constància del nul interès del seu partit a iniciar els treballs per a una eventual reforma de la Constitució que diumenge passat tornava a reclamar el PSOE. Floriano retava Pedro Sánchez a concretar què és el que vol canviar del text legal, si bé ja li avançava que el seu grup no participarà d'una reforma per la qual s'intenta buscar una sortida als problemes interns i les discrepàncies entre el socialisme estatal i el català sobre el model territorial.

LES FRASES DE FLORIANO

Hi ha hagut un incompliment flagrant de les resolucions del Constitucional i seria bo que la fiscalia actués perquè és el garant de la legalitat
El PSOE té un problema, que es diu Partit dels Socialistes de Catalunya, pel qual és incapaç d'articular un model d'estructura territorial del país
Darrera actualització ( Dimarts, 18 de novembre del 2014 02:00 )