POLÍTICA
BARCELONA - 19 febrer 2017 2.00 h

Puigdemont apel·la al nervi local del PDeCAT

 El president defensa que el partit té la “solidesa” necessària per liderar el país des dels ajuntaments

 La formació es conjura per tornar a ser “la primera força municipal” el 2019

REDACCIÓ - BARCELONA

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va apel·lar a la fortalesa municipal del PDeCAT per liderar el país des dels ajuntaments i portar-lo cap a la independència. Ho va assegurar en una trobada al Centre d'Alt Rendiment (CAR) a Sant Cugat del Vallès, on el Partit Demòcrata es va conjurar per conquerir més espai electoral i tornar a ser “la primera força municipal” a les eleccions del 2019 –aquest lloc els el va prendre ERC, el 2015.

Puigdemont va reivindicar la proximitat del municipalisme contra qui “pretén decidir una nació des de les elits del poder o des del finançament del pont aeri”. “Estem edificant un projecte sòlid de futur.” I va insistir en la “capil·laritat” del partit, “que no té cap altra organització política”, a l'hora d'arribar als ciutadans. “Per fer política per als catalans, és més important conèixer els catalans que fer política, i a Madrid costa que arribi aquesta idea”, va remarcar. L'exalcalde de Girona va intervenir en la reunió constitutiva del Consell d'Acció Municipal (CAM) del PDeCAT, un organisme que uneix alcaldes, regidors, consellers comarcals i diputats provincials, del qual s'espera que emergeixin nous lideratges. “No som un partit a l'antiga, vertical, però tampoc assembleari, som un partit associatiu”, va ressaltar Marta Pascal, la coordinadora general del PDeCAT.

LA XIFRA

431
alcaldies
són les que estan, avui per avui, en mans del PDeCAT, que també disposa de les quatre diputacions.

Marc Solsona, president del CAM

Els integrants del Consell d'Acció Municipal (CAM), que és l'òrgan de coordinació del poder municipal del PDeCAT, han triat com a president Marc Solsona, alcalde de Mollerussa (Pla d'Urgell) i diputat de Junts pel Sí. Solsona, que era l'únic candidat i va recollir el 95,7% dels vots, va assegurar que el PDeCAT té les “millors cartes” per guanyar les municipals del 2019. El CAM pren el relleu de l'òrgan que feia aquestes funcions en l'antiga CDC (la Comissió Nacional de Política Municipal), que presidia l'exalcalde de Barcelona, Xavier Trias. En la propera reunió, d'aquí a un mes, el CAM aprovarà el reglament perquè les agrupacions locals comencin a treballar en la preparació de les candidatures. La resta d'integrants del CAM són Pere Pons, Josep Maria Corominas, Joan Carles Garcia, Carles Pellicer, Carles Luz, Albert Piñeira, Meritxell Budó, Marta Madrenas, Anna Guixà i Anna Erra.