POLÍTICA
GIRONA - 19 març 2017 2.00 h

ERC explica com serà la futura república

 Instal·la parades en 25 poblacions gironines per obrir un espai de debat

A.PUIG - GIRONA

Dins la campanya La república que farem, ERC va fer ahir un desplegament arreu del país amb la instal·lació de 140 parades, 25 de les quals a les comarques gironines, amb l'objectiu d'obrir un espai de reflexió al carrer, per debatre i resoldre dubtes.

A la ciutat de Girona, la parada es va posar a la tarda a la plaça Miquel Santaló i hi eren presents dirigents gironins d'Esquerra com ara Joan Olòriz, diputat al Congrés; Quim Ayats, senador, i Maria Mercè Roca, portaveu del grup municipal a l'Ajuntament de Girona, entre d'altres. Per Olòriz, l'objectiu és “acumular forces a favor del sí en el referèndum”, del qual va dir que el faran, “sí o sí, i n'ha de sortir una nova manera d'entendre la política”. Reconeix que “no seran flors i violes però el resultat de la tossuderia ciutadana farà possible l'anhel de moltes generacions”.

Per la seva part, Ayats va destacar que, “en un moment de judicialització del procés, la millor opció és el diàleg al carrer” i, al seu parer, “es veu que la gent està il·lusionada”. Finalment, Roca va afirmar que aquesta és una bona oportunitat per tenir contacte amb la gent, resoldre dubtes i donar una empenta al procés: “Ara que estem al tram final, no abandonarem”, va dir.

Esquerra va estar present ahir a les principals poblacions de les comarques gironines i avui té previst repetir aquesta mateixa acció en pobles més petits.