Política

"L'independentisme no havia estat maitan a prop de l'èxit", proclama Junqueras

ERC reivindica el seu protagonisme

Edició impresa Política | 19/07/2015 - 00:00h

Josep Gisbert


ERC també té la seva quota de protagonisme en el 27-S, i Oriol Junqueras la va voler reivindicar ahir explícitament. "No renunciem de cap manera a assumir tot el protagonisme que ens correspongui" per aconseguir la independència de Catalunya, perquè "posarem tot el nostre compromís dedicat al país, a la gent, als ciutadans i a la nostra societat", va assegurar durant la seva intervenció en l'acte polític de l'Acampada Jove, organitzat per les joventuts d'ERC i que durant tot el cap de setmana se celebra a Montblanc.

"Sempre pensem en el país, perquè volem una societat més justa, i per això és tan important l'acord per al 27-S, perquè és una oportunitat per culminar el procés d'independència", va defensar Oriol Junqueras davant algunes veus internes en el partit que no han acabat d'entendre la bondat del pacte sobre la llista unitària assolit amb CDC i les entitats sobiranistes. En aquest sentit, el president d'ERC va proclamar que gràcies a l'acord sobreel 27-S, que no es limita a la llista, sinó que garanteix també lagovernabilitat a Catalunya apartir del dia 28 de setembre i detalla tot el procés posterior a seguir fins a la "desconnexió" amb Espanya, "l'independentisme no havia estat mai tan a prop de l'èxit".

"Som molt més a prop del que havíem estat mai", va reblar Oriol Junqueras, que va tenir un record per als que fa noranta-tres anys -es van complir ahir- van fundar Estat Català, entre els quals Francesc Macià, i per als ideals de "justícia i fraternitat" que des d'aleshores han assumit sempre les diferents formes d'expressió de l'independentisme a Catalunya.