POLÍTICA
BEGUR - 19 octubre 2016 0.00 h

L'Ajuntament de Begur també s'ha d'explicar pel 12-O

 Ahir van rebre el requeriment del subdelegat estatal per haver deixat treballar la plantilla per la Hispanitat

EMILI AGULLÓ - BEGUR

El govern municipal de Begur també haurà de respondre al requeriment de dades del subdelegat del govern estatal, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, perquè confirmi de manera oficial si al consistori begurenc s'hi va treballar el 12 d'octubre. L'alcalde, Joan Manel Loureiro (Junts per Begur i Esclanyà-ERC) confirmava ahir que a primera hora del matí havien rebut la carta de la Subdelegació, i avançava que la respondran: “Facilitarem tota la informació perquè no tenim res a amagar ni s'ha fet res dolent”, reblava.

D'una banda, l'alcalde esperava rebre la missiva després que dilluns ja hagués arribat a altres consistoris, però en el cas de Begur Loureiro no amagava la “sorpresa, perquè l'any passat i l'anterior ja hi va haver funcionaris que van optar per treballar i no va passar res” ni es va cursar cap més requeriment.

Com ha anat passant des del 12-O del 2014, quan Loureiro ja formava part de l'aleshores govern de CiU com a tinent d'alcalde d'Hisenda i Recursos Humans, els funcionaris i personal laboral interí de l'Ajuntament de Begur podien triar treballar el Dia de la Hispanitat si així ho decidien, a canvi de recuperar el dia festiu en una data diferent: “Alguns preferien agafar lliure el dia de l'antiga festa local o bé compaginar el calendari amb festes locals d'altres poblacions o dies de lliure disposició de les escoles”, argumentava Loureiro.

Seguiment menor

En qualsevol cas, el govern local destacarà que no es va forçar ningú a treballar el 12 d'octubre, en què només 5 treballadors de la vuitantena que integren la plantilla municipal van acudir al seu lloc de feina. L'alcalde, els altres dos regidors d'ERC i el tinent d'alcalde del Bloc Marià Renart també van ser presents a les oficines de l'ajuntament.

LA FRASE

La Subdelegació del Govern estatal ha de tenir molt poca feina per perdre temps en un tema tan menor
Joan Manel Loureiro
ALCALDE DE BEGUR (JUNTS-ERC)