POLITICA
BARCELONA - 20 abril 2016 2.00 h

Sànchez preveu variacions en el full de ruta

 El president de l'ANC veuria de bon ull convocar un referèndum sense permís de l'Estat

 No preveu cap oferiment de Rajoy a Puigdemont

ADRIÀ GRATACÓS - BARCELONA

En el full de ruta pactat per Junts pel Sí i la CUP s'hauran de fer “algunes revisions” en els mesos vinents. Així ho va afirmar ahir el president de l'ANC, Jordi Sànchez, durant una entrevista a El Punt Avui TV, en la qual tampoc no va tancar la porta a la convocatòria d'un referèndum de manera unilateral per part de la Generalitat. “El referèndum continua sent un eix central i vertebrador, però no esperarem que ens el regalin”, va assegurar. El màxim dirigent de l'entitat sobiranista també va augurar que el procés cap a un eventual estat català culminarà amb “algun fet que torni a evidenciar la manca de diàleg de l'Estat”.

Jordi Sànchez, que no es va voler pronunciar sobre si es presentarà a les eleccions al secretariat nacional de l'ANC que tindran lloc el 14 de maig (tot i assegurar que “ja té una idea avançada” sobre la seva decisió), va advocar per la cooperació entre les forces polítiques i les entitats socials per poder culminar el procés de ruptura i va tornar a denunciar el tracte de l'Estat a la Generalitat. “Hi ha una intervenció total i absoluta del nostre govern, l'ofegament és absolut”, va assegurar Sànchez, que també es va voler referir a la trobada d'avui entre el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el president en funcions del govern espanyol, Mariano Rajoy, assegurant que “l'Estat espanyol és incapaç d'oferir res a Catalunya”.

Preguntat sobre les disputes internes a l'entitat, Sànchez va admetre la presència de “veus que intenten erosionar l'ANC”, tot i que va especificar que “moltes vénen de fora”. En tot cas, el president de l'entitat va defensar que els resultats de l'assemblea ordinària de diumenge són la mostra que l'ANC “ha ratificat el seu funcionament” i que és “més transparent i funcional”. Uns resultats que van desestimar fer una defensa explícita a una eventual candidatura unitària de forces independentistes i que, segons Sànchez, mostra que “el debat sobre la forma com es presenten les forces sobiranistes no forma part de la feina de l'ANC”. En canvi, segons Sànchez, sí que és feina de l'entitat supervisar la feina feta per les forces polítiques per convertir-se en el “notari” del que s'està fent.

Hi ha una intervenció total i absoluta del nostre govern
Jordi Sànchez
PRESIDENT DE L'ANC
El referèndum continua sent un eix central i vertebrador, però no esperarem que ens el regalin
El debat sobre com es presenten les forces sobiranistes no forma part dela feina de l'ANC