POLÍTICA
GIRONA - 20 juliol 2017 2.00 h

“Votarem l’1 d’octubre tot i tenir un estat en contra”

 Els diputats de Junts pel Sí Lluís Llach i Anna Caula van omplir ahir el Teatre Municipal de Girona per explicar els principis que regiran el referèndum

 L’acte el va organitzar l’ANC

NÚRIA ASTORCH - GIRONA

“L’Estat espanyol es pensa que l’única solució per impedir el referèndum és la por, però no, no tenim por”, va assegurar ahir al vespre el diputat de Junts pel Sí Lluís Llach al Teatre Municipal de Girona. Una afirmació que va arrencar l’aplaudiment de tots els assistents a l’acte, organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana, que van omplir el Teatre Municipal.

Lluís Llach i la diputada de JxSí Anna Caula van explicar alguns dels principis que regiran el referèndum de l’1 d’octubre i van destacar que es votarà com s’ha fet sempre, “amb les mateixes garanties democràtiques que en la resta de processos electorals que s’han fet a Catalunya en els darrers 30 anys”. En aquest sentit, Llach va indicar que l’1 d’octubre hi haurà urnes, paperetes, meses constituïdes, col·legis electorals oberts –“allà on no arribi l’ajuda dels ajuntaments hi haurà la Generalitat”– i la vigilància dels Mossos d’Esquadra i la Policia Municipal. També va assegurar que totes les persones –treballadors públics inclosos– que participen en el desenvolupament del referèndum estaran emparades per la llei. “L’1 d’octubre votarem com ho hem fet sempre però amb dues novetats: amb la intervenció de la missió internacional que vetllarà pel procés i amb un estat en contra”, van exposar els dos diputats.

I Llach va demanar a la gent un canvi de xip: “Qui ho té difícil en aquest cas és l’Estat espanyol perquè vol impedir l’exercici democràtic del dret a vot.”

A preguntes dels assistents, van indicar que els catalans que viuen a l’estranger i que vulguin participar en el referèndum haurà de fer un any que estiguin inscrits en el registre espanyol de residents absents ja que no hi haurà vot per correu.

LA FRASE

Qui ho té difícil en aquest cas és l’Estat espanyol perquè vol impedir l’exercici del dret a vot
Lluís Llach
DIPUTAT DE JUNTS PEL SÍ AL PARLAMENT DE CATALUNYA

Marató d’actes amb diputats a Catalunya

L’ANC va donar ahir el tret de sortida a la campanya Garanties.cat, amb la qual vol explicar el desenvolupament del referèndum amb una marató d’actes arreu del territori català. L’entitat sobiranista ha organitzat un desplegament que mobilitzarà una seixantena de diputats en pocs dies per arribar gairebé a tots els racons de Catalunya. La campanya Garanties.cat facilita als diputats la possibilitat d’explicar-se sobre el desplegament del mandat que els van conferir els ciutadans el 27 de setembre del 2015.