POLÍTICA
MADRID - 20 octubre 2016 2.00 h

Homs vol que el president del TC testifiqui pel seu suplicatori

 El portaveu del PDC declararà el dia 2 de novembre vinent a la comissió de l'Estatut del Diputat del Congrés

M. OLIVA - MADRID

Abans que el suplicatori tiri endavant, Francesc Homs té intenció d'explicar-se davant la comissió de l'Estatut del Diputat i, sobretot, vol que la cambra espanyola citi diferents testimonis per tal d'apuntalar la seva tesi que el 9-N no va cometre cap delicte. I el primer que ahir va posar a la llista d'eventuals compareixents va ser el president del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos. Homs pretén que el que considera un “ínclit i distingit membre del PP” expliqui perquè es van “rentar les mans” i se'n van “anar de cap de setmana” sense resoldre la petició de la Generalitat perquè el TC aclarís què se suspenia exactament del 9-N. Pel dirigent català, com a conseqüència d'aquesta desídia ara es troba sent investigat pel Tribunal Suprem.

Homs s'empara en el fet que el reglament no especifica res sobre testimonis per sol·licitar aquestes compareixences. De fet, el que sí preveu és que l'afectat es pugui explicar abans que s'aprovi o no la petició de suplicatori. El portaveu català té intenció d'exposar els seus arguments el dia 2 de novembre que ve, segons anunciava ahir. I, en aquest cas, també reclamava que les seves explicacions es facin a porta oberta. La comissió, però, està previst que rebutgi totes aquestes peticions del dirigent sobiranista.

La comissió, si més no, ha engegat els treballs després que la mesa decidís qualificar la petició del Suprem per poder investigar Homs. La previsió és que una majoria del Congrés ho accepti, ja que el PSOE ja ha avançat que sumarà els seus vots als del PP i de Ciutadans.

LA FRASE

Aquest procés té molt poc de jurídic i molt de polític, i políticament ens hem de defensar
Francesc Homs
PORTAVEU DEL PDC