POLÍTICA
Mataró - 20 setembre 2015 2.00 h

Albiol vol prioritzar la immigració llatina perquè té “més fàcil integració”

 El candidat del PP assegura que s'entén millor amb els que equiparen les dones amb els homes que amb els que les creuen que aquestes són “mobles”

REDACCIÓ

Sempre arriba un moment de la campanya en què Xavier García Albiol s'abona amb la immigració. En la cursa cap a les eleccions del 27-S va ser ahir. El candidat del PP a la Generalitat va apostar per prioritzar els nouvinguts procedents de l'Amèrica Llatina “per sobre de qualsevol altra immigració”. Les raons de García Albiol: “tenen una cultura semblant i una llengua comuna que permet una major facilitat d'integració.” I encara un altre argument del popular: “Per mi és més fàcil entendre'm amb una persona que posa al mateix nivell un home i una dona que els que creuen que les dones són mobles”, va afirmar García Albiol. “Els que tenen llaços comuns amb nosaltres” són la prioritat del candidat del PP.

El que es va presentar als darrers comicis municipals amb el lemaNetejant Badalona, fent referència explícita a la immigració, ahir va acusar els governs de CiU de Jordi Pujol i Artur Mas d'haver fomentat la immigració musulmana “per una qüestió d'idioma” perquè, com que no parlen el castellà, aprenguin només el català i “el castellà no existeixi com a llengua de comunicació”. García Albiol va afegir la Fundació Nous Catalans, de CDC, a aquest objectiu.

La campanya antiestatut

En l'equador de campanya, el cap de llista del PP va visitar ahir el mercat de fruites i verdures de Mataró. Abans de la que és una de les clàssiques visites per a un polític en campanya, García Albiol va reconèixer als periodistes els dubtes sobre la recollida de firmes contra l'Estatut que el seu partit va promoure l'any 2006, tot just després que el text s'aprovés al Congrés dels diputats. “Vist amb el pas del temps, em sembla que ha quedat demostrat que hi va haver una part de la població que ho va entendre com una situació incòmoda”, va admetre el candidat popular, reconeixent que aquella iniciativa es va percebre com “una certa situació d'atac”. “Érem molt més joves tots”, va bromejar, volent treure ferro a la qüestió.

LES FRASES

És més fàcil entendre'm amb qui posa al mateix nivell un home i una dona que amb qui creu que les dones són mobles
Tenen una cultura semblant i una llengua comuna que permet una major facilitat d'integració
Xavier García Albiol
CANDIDAT DEL PP