El Punt Avui

Vilassar de Dalt guanya el primer assalt de les banderes

Una sentència desestima per defecte de forma el recurs de la delegació del govern a Catalunya perquè es posés la bandera espanyola

És la primera decisió d'aquest tipus favorable a un ajuntament

16/09/14 02:00 VILASSAR DE DALT - TERESA MÁRQUEZ
La façana de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt sense la bandera espanyola. Foto: T.M.
Notícies de ...

Vilassar de Dalt continuarà sense penjar la bandera espanyola a la façana de l'ajuntament. El jutjat contenciós administratiu número 17 de Barcelona ha emès una sentència per la qual no admet el recurs interposat per la delegació del govern a Catalunya per un defecte de forma i, a més, l'obliga a pagar les costes del judici, que pugen a 1.000 euros. Segons els experts, es tracta de la primera sentència favorable als interessos d'un consistori en la coneguda com a “guerra de banderes” engegada per l'Estat a múltiples ajuntaments catalans. Tot i això, contra la sentència es pot presentar recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TJC) en el termini de quinze dies. La sentència estableix que la delegació del govern no va complir amb els terminis de temps previstos per llei a l'hora de tirar endavant tant el requeriment al consistori perquè pengés la bandera com el recurs posterior quan aquest no ho va fer. L'advocat de l'Ajuntament, Jordi Salbanyà, precisa que la delegació del govern va rebre de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt la notificació de l'acord de ple pel qual es decidia no penjar la bandera espanyola a la façana de l'ajuntament, celebrat el 28 de març, el dia 4 de juny del 2012. “El requeriment de la delegació va arribar al consistori el 6 d'agost, molt més dels quinze dies que marca la normativa”, comenta. El següent defecte de forma també és temporal. “Un cop rebut el requeriment, l'Ajuntament tenia tres mesos per donar-li compliment, però el recurs de la delegació del govern es va presentar el 28 de setembre. Aquest cop tampoc es va complir el termini legal”, ressenya l'advocat.

Per la seva banda, l'alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs (GEVD), es mostra satisfet i esperançat amb les conseqüències que es poden derivar de la sentència. “És d'agrair que també des de la justícia es tinguin en compte els arguments del nostre municipi, on la bandera espanyola no ha onejat mai, on es viu amb placidesa l'existència dels símbols i on va ser una moció presentada pel PP la que va encetar una polèmica artificial”, recorda. Godàs està convençut que la delegació del govern presentarà recurs d'apel·lació. “O això o tornaran a iniciar tot el procés reclamant que es posi la bandera”, diu, i hi afegeix que fins llavors “tant a Vilassar com a la resta del país la sentència representa una gran notícia”.

LA XIFRA

1.000
euros
ha de pagar la delegació del govern per haver perdut el recurs contra l'Ajuntament de Vilassar de Dalt
Darrera actualització ( Dimarts, 16 de setembre del 2014 02:00 )