Ara

Atribueix les informacions que l'impliquen al cas ITV a l'intent de fer descarrilar el procés nacional

Oriol Pujol nega haver participat en cap trama

Les acusacions contra Oriol Pujol formen part d'una campanya per fer descarrilar el procés sobiranista. És el que va defensar ahir ell mateix en un comunicat per desvincular-se de la trama corrupta.
MARC COLOMER 

BARCELONA. | Actualitzada el 16/01/2013 00:00

Oriol Pujol nega la vinculació amb cap trama  i ho atribueix a una persecució política. Oriol Pujol nega la vinculació amb cap trama i ho atribueix a una persecució política. PERE VIRGILI

"Afirmo rotundament que no he format part ni formo part de cap trama corrupta amb intenció d'actuar sobre l'administració de la Generalitat ni sobre cap altra administració". Després de dies d'informacions aparegudes en diaris de Madrid que el relacionen directament amb el cas de les ITV, el secretari general de CDC i president del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, va emetre ahir un comunicat per negar totes les acusacions i denunciar la persecució a què està sotmès. En l'escrit, Pujol denuncia la seva "absoluta indefensió" davant un procediment judicial (el cas ITV) del qual recorda que no és part. "No en sóc part ni disposo de cap informació ni se m'ha traslladat cap notificació", afirma Pujol, que subratlla que "en cap moment" cap estament judicial o policial no se li ha dirigit per reclamar-li "informació, documentació o declaració sobre aquesta qüestió". Pujol deplora la "manipulació" de moltes de les informacions aparegudes, "en què es fan judicis de valor més enllà de la informació continguda en els mateixos expedients judicials". La Fiscalia de Barcelona va admetre la setmana passada que el fiscal anticorrupció estudia si ha de demanar la imputació d'Oriol Pujol a petició del jutjat que porta el cas de les concessions irregulars d'estacions d'ITV, però encara no ha pres cap resolució.

En qualsevol cas, per Pujol el "degoteig d'informacions" que l'impliquen en la trama corrupta no és casual, sinó que persegueix l'objectiu clar d'"aturar o malmetre" els anhels de sobirania de Catalunya.

Duran preferia judici

També el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va considerar ahir que "no és casual" que les acusacions contra la família Pujol Ferrussola surtin just en aquest moment, però també va subratllar que "mai" ha dit que "sigui un atac a Catalunya". En declaracions a Onda Cero, Duran i Lleida va assegurar que ell "personalment hauria preferit" que el cas Pallerols s'hagués arribat a jutjar en lloc de resoldre's amb un pacte amb el fiscal.