Ara

Herrera reclama més que mai el vot útil d'esquerres el 25-N

Joan Herrera va començar la campanya electoral en un barri obrer de Cornellà posant al mateix nivell d'importància drets socials i drets nacionals. Alhora, va apel·lar al vot d'esquerres contra la "resignació".
ALBERT SOLÉ 

CORNELLÀ DE LLOBREGAT. | Actualitzada el 09/11/2012 00:00

Joan Herrera  al costat de Dolors Camats i de Joan Mena, d'EUiA, ahir en l'acte inagural de campanya. Joan Herrera al costat de Dolors Camats i de Joan Mena, d'EUiA, ahir en l'acte inagural de campanya. MANOLO GARCÍA

Joan Herrera vol erigir-se en el principal referent d'esquerres a Catalunya el 25 de novembre a la nit. En el seu discurs d'ahir a l'acte inaugural de campanya, el líder ecosocialista va donar a entendre que la davallada que les enquestes auguren al PSC pot ser aprofitada per Iniciativa, que no vol deixar perdre aquests vots. Herrera va posar l'accent a evitar "la tirania de la resignació".

Herrera va explicitar des del primer minut del seu discurs quins seran els tres eixos principals sobre els que pivotarà el seu missatge per captar vots: recordar que CiU és la gran culpable de les retallades socials a Catalunya -"Estan venent el país per quatre duros a la lògica privada"-, que Iniciativa defensa com ningú el dret a decidir i que el vot autèntic de les esquerres és el seu.

"És una situació excepcional, i situacions excepcionals demanen mesures excepcionals, valentes i agosarades: aquest és el vot a ICV-EUiA", va dir Herrera. I va afegir: "Només nosaltres ens oposem sense ambigüitat a les retallades socials i reclamarem alhora per a la pròxima legislatura el dret a decidir". I entre crits dels militants a favor de la vaga general, va assegurar que abans del 25-N hi ha una altra data igual d'important: "L'11-S va posar el dret a decidir sobre la taula, i el 14-N s'hi han de posar els drets socials".

La plana major d'ICV, present

Joan Herrera i Iniciativa van escollir donar el tret de sortida a la campanya electoral en un barri obrer de Cornellà -un feu socialista-, Fontsanta, en ple cor del Baix Llobregat. Al seu costat hi tenia dirigents com Raül Romeva, Joan Coscubiela, Dolors Camats (la número 2 de la llista) i Jaume Bosch (4), però també noms emergents de la formació, com la regidora de Rubí Marta Ribas (5) i el regidor de Sabadell Joan Mena (3).

"Menteixen els que diuen que no hi ha alternativa a les retallades i a les polítiques econòmiques que s'estan fent per sortir de la crisi. No és cert que no es pugui fer res ni que no hi hagi alternativa, la decisió està a les nostres mans". I tot ho va resumir amb el lema de campanya: "I tant si podem!"