Ara

El líder d'ICV demana a Mas un cara a cara en una escola pública

Herrera apuja el to pel dret a decidir a Girona per mantenir l'escó

Joan Herrera va posar l'èmfasi en el dret a decidir precisament a Girona, on es disputa mantenir l'escó amb la CUP. També va demanar un debat amb Mas per parlar dels serveis públics.
ALBERT SOLÉ 

GIRONA. | Actualitzada el 20/11/2012 00:00

Joan Herrera durant el míting d'ahir al Centre Cívic la Mercè de Girona. Joan Herrera durant el míting d'ahir al Centre Cívic la Mercè de Girona.MARIA BÉLMEZ / ACN

Joan Herrera ha agafat confiança i embranzida després de les bones sensacions del debat electoral de TV3. Així, en l'acte central a Girona, on les enquestes diuen que es disputarà l'únic diputat que tenen amb la CUP, va prémer l'accelerador en defensa del dret a decidir: "El 25-N no votem per la independència, votem per tenir dret a decidir, i llavors ja podrem votar  o no . Però el 25-N també es votarà favor o en contra de seguir amb les retallades, i no tenim per què subordinar una cosa a l'altra", va dir en una clara al·lusió a Esquerra Republicana. De fet, Herrera va fer una crida al votant d'ERC que no vol donar suport a CiU: "No us poden demanar el vot per a l'esquerra per acabar fent president Mas, no ens ho podem permetre".

Al matí, abans de donar suport als treballadors de Telefónica en vaga de fam per demanar la readmissió d'un company, també n'havia parlat en una entrevista a El món a RAC1. Allà va dir que considera possible acostar Pere Navarro al front comú a favor del referèndum: "Estic còmode amb el fet que em sumin al dret a decidir perquè és democràtic, i espero que el PSC hi sigui".

Joan Herrera va acusar Artur Mas de mentider quan va dir en el debat electoral que ell és qui més s'havia gastat en polítiques socials, per això el va desafiar a un cara a cara especial: "Mas dimecres farà un debat [a 8TV] amb els que no han fet oposició [PSC i PP], i així faran un debat de banderes. Jo li proposo fer un debat en una escola pública, que la triï ell, i fem un debat sobre els serveis públics". I va afegir: "I fem el debat en una escola, no en un plató ultrafinançat pel seu govern [el Grupo Godó]" .

Nou anunci de televisió

ICV-EUiA ahir també va presentar l'anunci de televisió per a la segona setmana de la campanya, titulat Junts contra la por i la resignació. I tant si podem! , en què alerta que la situació econòmica actual no és fruit d'una crisi fortuïta, sinó d'una estafa orquestrada. El vídeo inclou imatges del candidat durant la manifestació del 14-N, el dia de la vaga general contra l'austeritat