Ara

ANVI DE CICLE EL NOU EXECUTIU

Sánchez-Camacho titlla els consellers del nou executiu de "talibans i separatistes"

L'oposició carrega contra el continuisme del Govern

Reacció desigual de l'oposició a un Govern "continuista", a criteri del PSC i ICV. Mentre ERC espera que "estigui a l'altura" del procés i de les dificultats, el PP deixa clar que no li donarà ni un minut de gràcia.
MARC COLOMER 

BARCELONA | Actualitzada el 28/12/2012 00:00

La líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho, va deplorar ahir la composició del Govern.La líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho, va deplorar ahir la composició del Govern. TONI GARRIGA / EFE

El Govern no tindrà ni cinc minuts de gràcia. Així es desprèn de les primeres valoracions que en van fer els partits de l'oposició, excepte el segon partit del Parlament, ERC. Mentre que PSC i ICV deploraven el "continuisme" del Govern, especialment bel·ligerant va ser la líder del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, que va qualificar-lo de gabinet de "talibans". Lluny de donar treva, Sánchez-Camacho va posar en dubte fins i tot la legitimitat d'un executiu que, sota el seu particular criteri, "no representa la majoria de catalans". En un discurs digne de l'ala més dura del PP, va disparar artilleria a discreció: "El govern dels millors ha passat a ser el govern de la mediocritat per arribar al govern separatista, de talibans, de radicalitat, que ha trencat els ponts amb Espanya". També va criticar que mentre demana sacrificis als ciutadans, Mas hagi creat una nova conselleria.

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, va criticar el "continuisme" del Govern, que va considerar, en declaracions a Efe, que "tindrà poca credibilitat". Per Navarro, és un executiu més "de banderes" que de solucions a allò que anomena "els problemes reals de la gent". El discurs de Navarro, que ahir no va comparèixer, contrastava, en part, amb el del portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, que va celebrar la continuïtat de Mas-Colell, pel seu "prestigi personal". I encara va parlar un tercer dirigent socialista, el portaveu, Jaume Collboni, que en declaracions a l'ACN va carregar contra la "incorporació del nucli dur sobiranista de CDC" a l'executiu i contra el manteniment "dels consellers de les retallades i de les privatitzacions". També la portaveu d'ICV-EUiA, Dolors Camats, va criticar que el que va qualificar de "govern dels mateixos" auguri continuisme i més retallades.

En canvi, el cap de l'oposició i soci parlamentari de CiU, Oriol Junqueras (ERC), va expressar "respecte" pel nou Govern, que espera que "estigui a l'altura dels reptes". Junqueras, que s'ha mantingut al marge de la composició del nou executiu, va restar importància als noms: "L'important no és qui estarà al capdavant de les conselleries, sinó les polítiques que facin".