Ara

Un dirigent de l'executiva del PSC es declara independentista

S.G. 

BARCELONA | Actualitzada el 28/12/2012 00:00

L'alcalde de Flix i membre de l'executiva del PSC, Marc Mur.L'alcalde de Flix i membre de l'executiva del PSC, Marc Mur. EFE

Si bé al PSOE ja li va semblar massa agosarada la decisió de Pere Navarro de "no posar bastons a les rodes" al dret a decidir, n'hi ha que dins del seu mateix partit la consideren massa tova. És el cas del membre de l'executiva del PSC i alcalde de Flix, Marc Mur, que ahir es va declarar obertament independentista i va plantar cara a les directrius de la cúpula del partit.

"El nostre país necessita partits polítics actius, que es posicionin clarament, que sumin, però, això sí, que es posicionin al costat de la majoria social, de la majoria de la gent del país", va assegurar ahir Mur, que va afegir que aquesta majoria ja va parlar clar a la manifestació de la diada nacional de l'Onze de Setembre. De fet, el dirigent socialista, que també és secretari d'Implantació Territorial a la federació del PSC de Terres de l'Ebre, va parlar sense embuts i va afirmar que ell votarà en un referèndum d'autodeterminació que es va mostrar convençut que s'acabarà celebrant.

Així doncs, l'alcalde de Flix considera que la filosofia que ha imposat Navarro de no entorpir el procés de la consulta abstenint-se en totes les votacions del Parlament que l'afectin durant aquesta legislatura és insuficient. A més, Mur no està sol en aquest gest de rebel·lia. La primera secretària de la federació de les Terres de l'Ebre i també diputada al Parlament, Núria Ventura, va assegurar ahir que no l'havien sorprès les declaracions de Mur. De fet, va subratllar que el partit "necessita renovar-se i modernitzar-se" i que aquest és un posicionament que comparteixen "un 90% dels socialistes de l'Ebre". "No ens valen les mateixes solucions de fa 10 anys, volem alguna cosa més", va insistir.

Aquest és el tipus de malestar territorial del qual alerten els crítics del PSC, com ara el col·lectiu Avancem, que en els pròxims mesos volen activar el canvi al partit.