El Punt Avui

Política

A l'octubre, un 70% volia l'estat propi

Una enquesta del CEO que s'ha conegut ara revelava un ampli suport

Un 89% acceptaria el resultat de la consulta

15/01/13 02:00 BARCELONA - ÒSCAR PALAU


Segons la mateixa enquesta, fins a un 89%, nou de cada deu, acceptarien, fos quin fos, el resultat d'una consulta d'autodeterminació, i tan sols un 8,2% no reconeixerien la decisió popular. En preguntar-los quines sensacions els provoca la possible consecució d'un estat propi, en la majoria imperava la prudència, si bé una Catalunya independent generava força més il·lusió, esperança i confiança, per aquest ordre, que no pas por, tot i que un percentatge notable també admetia que li provoca incertesa.

Tot just unes setmanes després de la gran manifestació de l'11-S, un 28% asseguraven que hi havien anat i un altre 40%, que els hauria agradat fer-ho però no havien pogut. De fet, un 57% deien que si es tornés a convocar una marxa semblant hi assistirien.


Tot i que no es va fer pública en el seu moment, ahir va transcendir que la segona onada de l'enquesta òmnibus del Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) del 2012, feta entre el 28 de setembre i el 5 d'octubre, registrava un suport de gairebé un 70% a un estat propi per a Catalunya. En concret, un 49,9% dels 1.200 enquestats s'hi declaraven totalment a favor, i un 19,4%, més aviat a favor, per un total d'un 69,3%. Un 24,1% hi estaven en contra (del tot, 13,5%, o més aviat en contra, 10,6%), i només un 6,6% no ho tenien clar.