Ara

EN BREU

Navarro avisa el PSOE i el PP: "O federalisme o Espanya ho té magre"

F.C. 

BARCELONA | Actualitzada el 04/02/2013 00:00

Navarro avisa el PSOE i el PP: "O federalisme o Espanya ho té magre"Navarro avisa el PSOE i el PP: "O federalisme o Espanya ho té magre"MANOLO GARCÍA

El primer secretari del PSC, Pere Navarro, segueix entestat a encaixar de manera "legal" en el marc espanyol el dret a decidir i una hipotètica consulta sobre l'estat propi. Sap que, per fer-ho, no només ha de convèncer el PSOE, sinó també el PP, que són refractaris o contraris a la idea. "Ja sé que és molt complicat", va admetre en declaracions al 3/24. "Però senyors del PSOE, que està d'acord amb la reforma de la Constitució, i senyors del PP: o entenen que les coses estan així i vostès es mouen o la seva Espanya té un futur molt delicat", va afirmar el dirigent socialista.

Segons Navarro, l'opció de pacte federal per acomodar Catalunya i assegurar el seu dret a decidir "és el que hem de fer entendre a la resta d'Espanya i d'Europa" més que no pas un procés per separar-se d'Espanya de manera unilateral i no acordada. El líder socialista va recordar que el camí cap a la independència "no és curt" per més que Artur Mas i Oriol Junqueras hagin acordat fer la consulta el 2014, i va indicar que el camí federal que defensa el PSC "té més garanties jurídiques i polítiques i més possibilitats de fer-se realitat, i no trigaria tants anys".

Navarro va indicar que la reforma constitucional a fons que ell promou i que el PSOE està ara disposat a debatre s'acabarà obrint pas i és "bastant urgent perquè les institucions estan totes en crisi: des de la monarquia, al món judicial... Tot està en crisi i és urgent que fem un procés de regeneració. Per tant, no pot ser a llarg termini". Preguntat sobre les opcions de Carme Chacón de liderar el PSOE, no va comprometre una "posició oficial" del PSC i va mostrar neutralitat formal.