Ara

LA LLAMBREGADA

Independentisme, corrupció i CNI

IU FORN 

| Actualitzada el 15/02/2013 00:00

Un dijous qualsevol et lleves sabent que el que era el cas del gerro de flors amb orelles ara és una gran trama d'espionatge polític que encara no sabem on arribarà i te'n vas a dormir amb un alcalde detingut, un altre de dimitit i escorcolls en un ajuntament, un consell comarcal i dos organismes dependents d'una diputació. No està malament per ser dijous, oi?

I què, tot això esclata justament ara per casualitat? Comencen a sentir-se veus que s'apunten a una teoria de la conspiració segons la qual l'Estat maniobraria per desprestigiar la classe política catalana i, amb ella, el procés sobiranista. Va, doncs suposem que sí, que això fos cert. Molt bé, quin és el problema? Si tot això és cert, escolti, endavant. Fem net. Si és que, precisament, l'onada independentista neix d'un desig de regeneració. Davant la fi de cicle i de projecte espanyol, una majoria de catalans hem decidit deixar-ho córrer i intentar un nou camí. Per això el procés és tan il·lusionant, perquè planteja un nou estat que hauria de poder fer les coses d'una altra manera. Utopia? Potser sí, però Madrit (concepte) ni això. I no és un consol, al contrari, és una esperança perquè si fracassem i ens quedem com estem ara, almenys ho haurem intentat. I, ¿això vol dir que els catalans som collonuts i ells són uns babaus conformistes? No, vol dir que davant el desori, nosaltres proposem un projecte nou i Espanya aspira, com a molt, a continuar igual que ara. I també vol dir que entre ser Espanya o Islàndia (amb tots els seus defectes), millor la segona opció.

Per tant, si l'esclat de corrupció és una maniobra per acabar amb el sobiranisme és que no han entès res. La mani de l'11-S va ser un èxit perquè no la convocaven els partits, que han de ser al procés, sí, i més encara si ens els netegen de corruptes, però que no són la massa mare de la coca. Per tant, senyors del CNI, endavant, que ens estan fent un favor.