Ara

LA LLAMBREGADA

I tot això del TSJC qui ho paga?

IU FORN 

| Actualitzada el 12/04/2013 00:00

Onze famílies catalanes han anat a judici per demanar l'educació en castellà. Onze famílies catalanes han anat a judici per demanar l'educació en castellà. F. MELCION

L'última interlocutòria del TSJC sobre la immersió m'ha preocupat. I no tan sols perquè és tan absurda que dedicar-hi un sol segon de les nostres vides és una eternitat. I no tan sols perquè som davant d'un nyap tan mal redactat i ambigu que permet fer-ne una interpretació política que pot ser A, B o C, a conveniència (tal com ahir ja va quedar demostrat). I no tan sols perquè els que han fet de la fractura social l'únic objectiu per poder sobreviure políticament i mediàticament han obtingut un resultat desfavorable de 600.000 famílies a 11 (un 1 fix a la travessa). Ni tan sols em preocupa que el "bilingüisme integrador" sigui del tot menys bilingüe i integrador en indrets on l'apliquen, com al País Valencià i a les Illes Balears. No, no, la meva preocupació és sobre la salut econòmica dels litigants. En un moment de crisi com aquest, pateixo (i molt) pels seus comptes corrents. Són tants i tants anys de tribunal en tribunal! Ara presentant una demanda, ara un recurs, ara un recurs del recurs, ara una redemanda del recurs del recurs. Escolti, això és una despesa. Sí, efectivament, poca si del que es tracta és que sembli que representes algú, però certament és un dispendi a destacar.

I com que jo no em crec les insídies perpetrades pels nacionalistes dolents (com vostè ja haurà intuït, els litigants són nacionalistes bons), que acusen el CNI de destinar 10 milions d'euros a ajudar desvalguts ciutadans opinadors unionistes i de mitjans (també unionistes i també desvalguts), poso la mà al foc perquè tanta despesa hagi estat satisfeta sempre des de butxaques particulars. Però pot ser que alguna gent dolenta no pensi com un servidor (una bellíssima persona). Per tant, i per esvair possibles dubtes, no dubto que els litigants convocaran aviat una roda de premsa en què explicaran el seu finançament de manera clara i transparent. Vaja, m'hi jugo un pèsol. Bé, o una truita (de pèsols).