Ara

LA LLAMBREGADA

Una altra mentida desmuntada

IU FORN 

| Actualitzada el 20/04/2013 00:00

Grans vaixells arriben cada dia al port  de Barcelona. Grans vaixells arriben cada dia al port de Barcelona. PERE VIRGILI

Ideien els profetes de l'Apocalipsi (també coneguts amb el metafòric nom d'Els 17 Famílies, per l'habilitat de crear molt de soroll del no-res): "El procés farà que milions d'empreses fugin de Catalunya. Des de la mani de l'11-S, a Fraga hi ha cua d'empreses que ja estan marxant. Catalunya s'enfonsarà en la misèria". La resposta fàcil seria preguntar: senyors 17 Famílies, ¿i quedar-se a Espanya què coi garanteix? És com el tema pensions. Deien: "Una Catalunya independent no podrà pagar-les!!!" I l'Espanya dels putos brots verds de ZP i Rajoy ho podrà fer? Bé, però fem-los callar amb xifres.

L'any 2012 va haver-hi a Catalunya 222 inversions estrangeres que van significar una entrada de 5.139 milions d'euros, van crear 15.067 llocs de treball i van permetre mantenir-ne 3.331 més (aquí no hi ha les inversions d'empreses espanyoles i són dades extretes només d'informacions publicades en premsa; poden haver-n'hi d'altres que no han arribat als mitjans). Per sectors, les principals inversions van anar a parar a les següents activitats: 32 a TIC (tecnologies de la informació i la comunicació), 23 a empreses relacionades amb l'automoció, 21 a la química, 21 al comerç i els serveis, 15 al tèxtil i la pell, 12 a l'electrònica, 10 a l'energia, 9 són empreses financeres i 8 són de turisme i oci. De farmacèutiques, agroalimentàries, logístiques i de construcció n'hi ha 6; 5 són serveis empresarials, 4 són alimentàries, mèdico-sanitàries i de plàstic i cautxú, hi ha 3 metal·lúrgiques, immobiliàries i aeronàutiques i, finalment, hi ha una inversió en arts gràfiques, R+D, publicitat, audiovisual i nàutica. Insisteixo, són dades només d'inversió estrangera des de l'1 de gener fins al 31 de desembre del 2012. Si agafem només el període a partir de l'11-S i referit a totes les inversions, parlaríem de 971 milions i 8.125 llocs de treball. Dit això, ara ja poden continuar mentint.