Ara

GUERRA BRUTA

CiU vol que Fernández plegui pel cas 'El Mundo'

ARA 

Madrid. | Actualitzada el 24/04/2013 00:00

El ministre de l'Interior del govern espanyol, Jorge Fernández, ahir a la sessió de control al Senat. El ministre de l'Interior del govern espanyol, Jorge Fernández, ahir a la sessió de control al Senat. MARTÍN/EFE

CiU va demanar ahir la dimissió del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, per no haver trobat l'autor dels suposats informes de la UDEF sobre pràctiques corruptes d'Artur Mas i la família de Jordi Pujol cinc mesos després de publicar-se a El Mundoen plena campanya electoral del 25-N.

El portaveu d'interior de CiU al Senat, Jordi Sendra, va interpel·lar el ministre sobre aquest tema en la sessió de control. La resposta del ministre va ser la que ha donat cada cop que se l'hi ha preguntat: no sap res de l'autoria dels informes. De fet, el mateix ministre es va remetre a la compareixença específica que va fer el 12 de març en comissió al Congrés, en què no va aportar res sobre la identitat de l'autor de l'esborrany però sí que va insinuar que tenia dades que podrien verificar el que s'havia publicat.

El senador va etzibar-li: "És lamentable i vergonyós que sent el màxim d'Interior segueixi sense saber què ha passat i qui l'ha fet".

Davant les "greus" acusacions no provades a Mas i a Pujol de tenir comptes a Suïssa, Sendra va argumentar que a Fernández Díaz només li quedava una sortida honrosa: dimitir del càrrec. La publicació dels informes a El Mundo va provocar un gran malestar al carrer Còrsega. Des del primer moment, CDC va veure-hi una mà negra per rebentar la campanya.

Després que Mas no aconseguís els resultats esperats (va perdre 12 dels 62 escons que tenia), l'entorn del president va atribuir al contingut dels informes part de la responsabilitat de no haver guanyat les eleccions de manera folgada.

Per això Sendra va insistir al ministre en to greu: "S'orquestra la guerra bruta contra el dret dels ciutadans a anar a les urnes i vostè no se n'assabenta".

Nova pregunta

La petició de dimissió va ser el primer episodi de l'ofensiva que ha preparat CiU aquesta setmana contra el ministre de l'Interior. Avui el portaveu adjunt al Congrés, Pere Macias, preguntarà a Fernández Díaz, dirigent del PP català, què li sembla que s'hagi arxivat la querella contra la polèmica publicació de l'informe.