Ara

LA LLAMBREGADA

Una cimera a la recerca d'un nom

IU FORN 

| Actualitzada el 07/05/2013 00:00

Una imatge dels assistents a la trobada que es va fer al Palau de la Generalitat. Una imatge dels assistents a la trobada que es va fer al Palau de la Generalitat. MANOLO GARCÍA

Cimera pel dret a decidir? Per acostar el PSC al consens? Per fer enfadar Carme Chacón? O cimera perquè a Duran continuïn cridant-li "independentista" als passos zebra de Madrit (no ciutat sinó concepte i que inclou indrets tan nostrats com el Club de Tenis Barcelona)? Quin nom li posem a la cimera d'ahir a la tarda al Palau de la Generalitat? Qualsevol de les propostes serviria, però no se'n vagi que n'hi ha més.

També podria ser la cimera d'anar a escoltar, com van dir a la porta de Palau, tot entrant a la convocatòria 1) el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, i 2) Quim Arrufat, diputat de les CUP. (Per cert, Esteve i l'alcalde de Barcelona són, segons el protocol, "Excel·lentíssims Senyors" i els presidents de les altres tres diputacions són "Il·lustríssims Senyors", igual que els representants del Consell de Governs Locals. Els representants dels partits són "Il·lustres" i dalt de tot de la piràmide hi tenim l'Honorable Senyor Oriol Junqueras, l'Honorable Conseller Homs, l'Honorable Vicepresidenta i el Molt Honorable President). Dit això, tornem als possibles noms de la cimera. Podria ser la de Joan Mena i la paraula a la boca, ja que l'Il·lustre Senyor diputat d'IC atenia els mitjans a la plaça Sant Jaume quan, per la seva dreta (posicional), va irrompre Pere Navarro i el consegüent moviment de la premsa per obtenir-ne uns mots va deixar-lo com Willy Toledo al barri de Salamanca. O bé podria ser la de la mani dels dos (exactament dos) membres " de España y catalanes " (6 milions, segons la Delegada del Gobierno) que van seguir la reunió acompanyats de dos ciutadans turistes més que es feien fotos a la porta del Palau desplegant una bandera espanyola. És per aquest motiu que voto perquè el nom de la cimera sigui: la del nou turisme espanyol que vindrà al nostre país a fer-se fotos amb la seva bandera. Ells seran feliços i nosaltres ingressarem divises.