• 5 ago. 2013
  • La Vanguardia (Català)
  • BARCELONA Redacció

Unió replica al PP que l’únic acord possible és sobre el dret a decidir


Ni vint-i-quatre hores va tardar Unió Democràtica de Catalunya a rebutjar la proposta del PP català de formar part d’un front antisobiranista. El secretari general d’UDC, Josep Maria Pelegrí, va contestar a la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, que es confon “de país, d’història i de partits” en proposar que la seva formació participi en una plataforma contra el dret a decidir de Catalunya i dels catalans.

Sánchez-Camacho, en una entrevista amb l’agència Efe, va plantejar dissabte crear una “plataforma” amb UDC, PSC i C’s que ella mateixa estaria disposada a liderar davant el “desafiament” que, a parer seu, està plantejant el president de la Generalitat, Artur Mas, amb el procés sobiranista.

Pelegrí, també en declaracions a Efe, va assegurar que el PP i Unió s’assemblen “com un ou a una castanya. Ja sigui en el tema nacional, on defensem i hem defensat sempre que Catalunya és una nació, que té el dret a decidir i per tant a fer una consulta; també creiem –va afegir– que els partits han de tenir sobirania pròpia i no dependre de partits d’àmbit estatal. A més, en lloc de defensar la segregació, defensem la confederació. Res a veure, per tant, Unió amb el PP”.

El secretari general d’UDC va afirmar que el seu partit mai no ha participat “en fronts de bons i de dolents, ni del blanc ni del negre, i ha rebut, com rep ara, dels dos bàndols”. I va insistir que “ni tan sols econòmicament ni socialment tenen rés a veure el PP i Unió. “El PP defensa la cultura del

pelotazo i ara en paguem les conseqüències. Unió defensa l’economia productiva que el PP no ha entès mai, com demostra el fet que cada esmena a favor dels emprenedors, pimes i autònoms d’Unió costa que siguin acceptades pel PP al Congrés dels Diputats com si li arrenquessin un queixal”, va explicar el secretari.

En la seva llista de diferències entre les dues formacions va afegir Josep Maria Pelegrí que el PP és un partit liberal i Unió, socialcristià, amb l’economia social de mercat i la doctrina social de l’església com a inspiradors de la seva política social.

I, per tot això, a parer seu, Unió no pot acordar res amb el PP que no passi, precisament, “pel respecte al dret a decidir”.