• 22 oct. 2013
  • La Vanguardia (Català)
  • IÑAKI ELLAKURÍA Barcelona

El PSC sol·licita que es convoqui la comissió Estat-Generalitat


La direcció nomena una gestora en l’agrupació de Cambrils per irregularitats

 El PSC vol burxar en el debat intern de CiU i sol·licitarà dimecres vinent al Parlament que es convoqui la comissió bilateral Estat-Generalitat, que no es reuneix des del 2011, amb l’objectiu de comprovar si CiU i PP català tenen “intenció real d’asseure’s a dialogar i acordar”. Una taula negociadora, que recull l’Estatut, que el mateix líder d’Unió, Josep Antoni Duran Lleida, que presideix la part catalana de la mateixa, ha sol·licitat recentment, sense que l’Executiu d’Artur Mas hagi reaccionat. La interpel·lació del PSC serà contestada per la vicepresidenta del Govern i dirigent d’Unió, Joana Ortega. “Els dos governs tenen la responsabilitat d’impulsar la negociació en el punt mort en què es troben les relacions entre Catalunya i la resta d’Espanya”, va declarar el portaveu del PSC, Jaume Collboni.

“Fruit d’aquesta interpel·lació, comprovarem si la voluntat es tradueix en una votació al Parlament i, per tant, hi ha un mandat parlamentari per convocar la comissió bilateral. Veurem si hi ha voluntat real o si ens trobem dos governs que teatralitzen de forma ampul·losa que volen un diàleg”, va declarar Collboni a la roda de premsa posterior a una comissió executiva que va tornar a estar protagonitzada per l’enfrontament de Navarro i els crítics.

En aquesta ocasió el motiu de la disputa va ser la instauració d’una comissió gestora en l’agrupació socialista de Cambrils, que estarà presidida pel diputat Xavier Sabaté, després que la federació de Tarragona aprovés substituir la direcció local a causa d’ “irregularitats estatutàries en el pagament de quotes”.

Aquesta decisió va revoltar ahir el sector crític, amb intervencions molt dures de Joan Ignasi Elena –líder d’Avancem–, Jordi Martí i la exconsellera Marina Geli, que veuen darrere d’aquesta operació “un intent d’arraconar” les veus discrepants. La creació d’una comissió gestora va desembocar després de l’encès debat en una votació de l’executiva, amb 25 vots a favor de la gestora i nou en contra.