El Punt Avui

I a ells qui els demana moderació?

07/11/13 02:00 VICENT PARTAL
No han tancat, però, només una televisió, un servei públic. Han tancat també una època

El Partit Popular ha tancat Ràdio Televisió Valenciana. Després de forçar fa dos anys el tancament de TV3, ara han acabat també, ells mateixos, amb Canal 9. El resultat és que en aquests moments cap televisió emet ja en català al País Valencià, cap ni una. Tot és d'una perfecta espanyolitat, sense matisos, uniforme, prietas las filas...

El tancament de Canal 9 exemplifica així amb una claredat cristal·lina quina és l'Espanya que promet el Partit Popular. La que promet al País Valencià i a les Illes, ep!, però també al Principat. La seua és una Espanya rocallosa i intransigent, ideològicament intolerant, amb una sensibilitat nul·la pel pluralisme i per la diferència social, cultural o política.

Però curiosament als abanderats de la moderació no he vist en cap moment que li demanen al president Fabra que es modere ara ell. O al president Bauzá. Malgrat la crueltat del fet, la seua gravetat històrica. No li ho han demanat ni ara ni abans ni mai no li ho demanaran, això ja ho sabem. La moderació, aquesta moderació que ens proposa amb grans titulars un grupet tan selecte com reduït i aïllat de ciutadans de Barcelona, només té una direcció, que és la de la nostra submissió. Submissió en definitiva al model que representen Fabra i Bauzá. I Rajoy. Per això a ells no els demanen explicacions.

No han tancat, però, només una televisió, un servei públic. Han tancat també una època. Durant anys el Partit Popular va atiar la divisió entre els valencians per a fer fort el seu projecte. Avui, però, qualsevol forma de valencianitat ja és vista com a perillosa pels populars i per això, però també, no ho oblidem, perquè no emet ja TV3 al País Valencià, han tancat la televisió valenciana. Tota una lliçó i tot un símbol de com serà l'Espanya del futur.

Darrera actualització ( Dijous, 7 de novembre del 2013 02:00 )