El Punt Avui

VUITS I NOUS

En Pere plora

13/11/13 02:00 MANUEL CUYÀS
Altres articles de l'autor
Notícies de ...

Quan Josep Lluís Núñez detectava que el soci li era especialment advers, enviava Nicolau Casaus a les penyes. El vicepresident del Barça hi feia uns discursos abrandats parlant de la història gloriosa del club i de les seves principals figures, invocava la Mare de Déu de la Mercè, patrona de Barcelona, feia una referència a l'esperit de Catalunya, i el públic, el soci, en resultava estovat i llagrimejant. A la sortida d'una d'aquestes saturnals emocionals, un amic meu que no m'ha enganyat mai va sentir en Casaus que deia als seus acompanyants: “Buenu, ja els hem fet plorar; ara tindrem pau per una temporada.”

Aquest cap de setmana, el PSOE ha fet literalment plorar Pere Navarro, primer secretari dels socialistes catalans, en una reunió multitudinària del partit espanyol que s'ha celebrat a Madrid. Navarro, que és una bona persona, massa bona persona, va quedar tocat i reblanit després que Rubalcaba, el cap del PSOE, li digués que Espanya estima Catalunya amb intensitat i que perquè els dos cossos ara en litigi siguin un de sol i visquin en perpètua concòrdia, el partit que ell lidera impulsarà, quan governi, la reforma constitucional gràcies a la qual Catalunya serà respectada com es mereix, etcètera. Es nota que totes aquestes paraules no tenen cap valor i que no es materialitzaran mai perquè els líders regionals del PSOE que eren a l'assemblea, en comptes de protestar com sempre fan quan es parla de reformes que puguin afavorir Catalunya, van aplaudir com bojos, van aplaudir fins a fer plorar Pere Navarro. Buenu –devien pensar en comprovar la humitat d'en “Pera”–, ara tindrem pau per una temporada. Peras al olmo, Pere.

Mariano Rajoy, el del PP, ens directament maltracta, ens amenaça, ens colla i diu que no hi ha res per negociar i en Rubalcaba ens toca la fibra sensible. No és veritat que el PP i el PSOE siguin iguals quan es tracta de Catalunya. Una altra cosa és que els seus objectius convergeixin en el mateix punt. Tu me'ls cameles, que jo els atonyino.

Ja veurem si l'estratègia de Rubalcaba sobre Navarro té els mateixos efectes sobre una bona part del cos electoral català. Som de mena emotius, i si Madrid ens fa plorar de vegades de ràbia, de vegades ho fa a força d'entendrir-nos.

Darrera actualització ( Dimecres, 13 de novembre del 2013 02:00 )