El Punt Avui

Un sotsinspector admet que va pegar a David Fernàndez

El policia aclareix que primer el va avisar que sortís de la plaça el 27-M

El diputat ho nega i demana que el multin

19/11/13 02:00 BARCELONA - MAYTE PIULACHS
El diputat David Fernàndez , i el sotsinspector acusat, ahir en el judici Foto: JUDIT FERNÁNDEZ.

L'ordre dels seus superiors d'usar la força pernetejar la plaça Catalunya el 27 de maig del 2011 va ser obeïda correctament pel sotsinspector dels antiavalots dels Mossos, Jordi Arasa, o es va excedir? És el que haurà de dirimir el titular del jutjat d'instrucció 4 de Barcelona després d'escoltar ahir, en un judici de faltes, les contradictòries versions del mosso querellat i del llavors periodista i ara diputat de la CUP, David Fernàndez.

Fernàndez va assegurar que estava assegut a la plaça, perquè al matí s'havia sumat a la protesta ciutadana. “Davant hi havia una filera de mossos; de cop, per darrere i sense avisar, un agent em va picar fins a onze vegades en trenta segons, i em va donar una puntada de peu a la tíbia”, va dir el diputat de la CUP, que va explicar que havia identificat l'agent després, perquè no duia el número d'identificació, com és obligat. Per tot això, demana que se'l condemni per una falta de lesions i una altra de vexacions a pagar una multa de 300 euros, i una indemnització de 800. Per contra, el sotsinspector, que es va identificar en les imatges, va admetre que podria haver pegat a Fernández, però que primer l'havia “avisat” que marxés de la plaça. “No peguem directament, sempre donem opcions”, va declarar.

La fiscal, com l'advocat defensor, va demanar l'absolució d'Arasa perquè les imatges aportades, d'un vídeo penjat a Youtube, “estan manipulades”, i va dir que “no hi va haver extralimitació policial”.

Jaume Asens, advocat de Fernàndez, es va indignar: “Sorprèn l'actitud contemplativa de la fiscalia, que sempre ha de defensar l'interès públic.” El lletrat li va retreure que dubtés de les seves proves, i mai les de la policia, així com “el seu interrogatori inquisitorial a la víctima i ara diputat”. La fiscal no va fer ni una pregunta al sotsinspector.

LES FRASES

Em vaig tapar el cap amb el braç per por, i me'l va colpejar. Em vaig sentir agredit i humiliat
David Fernàndez
PERIODISTA I DIPUTAT DE LA CUP
És molt probable que el piqués. Abans de donar un cop, avisàvem que marxessin
Jordi Arasa
SOTSINSPECTOR DELS ANTIAVALOTS DELS MOSSOS

Uniformat i amb arma a la sala

Uniformat i amb l'arma al cinturó, el sotsinspector Jordi Arasa va declarar ahir com a querellat. Per alguns juristes, dur l'arma és una falta de respecte al magistrat o tribunal, però, no està reglamentat. L'acusació no en va demanar la retirada. En acabar el judici, Arasa, no es va amagar: Va sortir per la porta principal i es va endur una escridassada. Ni el Departament de Justícia ni el deganat, però, no van garantir que tots els periodistes ni els ciutadans poguessin entrar al judici, tot i haver sales més grans.

Darrera actualització ( Dimarts, 19 de novembre del 2013 02:00 )