El Punt Avui

Navarro ho fia tot al model federal del PSOE i farà campanya amb Rubalcaba

El primer secretari considera ara “suficient” el document de Granada pactat al juliol

Farà pedagogia de la proposta socialista amb 500 actes a Catalunya

22/11/13 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ
Navarro intervé en la sessió de control al president Mas celebrada dimecres Foto: QUIM PUIG.

El PSC destinarà tots els esforços a parlar del model federal que, segons el primer secretari, queda recollit en la declaració de Granada que la família socialista va pactar el juliol passat en aquesta ciutat andalusa. El que fins ahir era un document de mínims s'ha convertit, per Navarro, en un text “en aquest moment suficient” per començar a fer campanya i oferir així una alternativa a l'encaix de Catalunya a Espanya. “Ho farem per explicar quina és l'alternativa dels socialistes de Catalunya per canviar les coses sense trencar, perquè Catalunya continuï convivint amb la resta de pobles d'Espanya”, va explicar el dirigent del PSC als passadissos de la cambra catalana durant la celebració ahir del ple del pressupost.

La campanya pretén ser una “ofensiva” per reivindicar el contingut del text, que, segons va recordar el líder del PSC, es fonamenta en tres pilars: competències clares per a les autonomies, un finançament més just i el reconeixement de les singularitats dels territoris de l'Estat espanyol. La proposta “pedagògica” constarà de 500 actes. Els quatre primers començaran la setmana que ve i, conjuntament amb Navarro, hi intervindran la catedràtica d'ètica Victòria Camps, el catedràtic d'economia Emilio Ontiveros, el notari Juan José López-Burniol i el filòsof José Antonio Pérez Tapias. L'acte de cloenda d'aquestes conferències estarà protagonitzat per Navarro i Rubalcaba el dia 1 de desembre al pavelló de la Vall d'Hebron, a Barcelona. La campanya inclourà, a més a més, 500 actes arreu de Catalunya per explicar el “model federal” que proposen el PSC i el PSOE. Una proposta que durant la presentació a l'estiu va despertar recels entre els militants més crítics del PSC, que la van considerar del tot insuficient.

L'escletxa entre la direcció del PSC i el sector crític, que també reclama participar en l'organització de la consulta, continua oberta, i tots els ulls estan posats ara en la votació que es farà al Parlament per demanar a Madrid el referèndum.

Darrera actualització ( Divendres, 22 de novembre del 2013 02:00 )