El Punt Avui

Més interès al món que dintre l'Estat espanyol

Fins a 162 universitats d'arreu del planeta ofereixen estudis de llengua i literatura catalanes, i només deu són espanyoles

Alemanya és el país més interessat

26/11/13 02:00 BARCELONA - REDACCIÓ
.
Notícies relacionades
Notícies de ...

Vint-i-sis universitats d'Alemanya ofereixen estudis de llengua i literatura catalanes. Vint-i-tres universitats de França, igual. I als Estats Units n'hi ha 22. Fora de Catalunya, a l'Estat espanyol l'interès per la nostra llengua i literatura és mínim, ja que només 10 universitats tenen aquests estudis.

En tot el món, segons L'informe de política lingüística 2012, hi ha 162 universitats –114 integrades a la Xarxa d'Estudis Catalans a l'Exterior– que tenen estudis de llengua i literatura catalanes. La majoria, a Europa. Segons va informar ahir el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, en el curs 2011/2012 van fer estudis de llengua, literatura i cultura catalanes fora de Catalunya 6.889 alumnes d'universitats finançades per l'Institut Ramon Llull.

A Alemanya, un dels països amb més interès per la nostra llengua, s'ha implantat el programaQualificació complementària en llengua i cultura catalanes als estudis de grau i màster en universitats, que vol implicar la comunitat científica i docent del món de la catalanística en aquell país. A més, les comunitats lingüístiques de l'exterior van mantenir l'any passat una gran activitat i van organitzar 145 cursos de llengua catalana en 53 casals de 23 països.

A l'Estat, l'informe destaca els 16 cursos de català que va organitzar la delegació del govern a Madrid, al qual van assistir 300 alumnes.

LA XIFRA

6.889
alumnes
del món van estudiar llengua, literatura i
cultura catalanes durant
el curs 2011/2012.
Darrera actualització ( Dimarts, 26 de novembre del 2013 02:00 )